Annonce
Odder

Nyt forslag: Folkeparken vender tilbage

Folkeparken er på vej tilbage. Den er med i udkastet til en ny byudviklingsstrategi. Desuden kan det komme på tale at lave Torvet bilfrit. Arkivfoto

Byrådet har sagt god for at arbejde videre med ændringer af Torvet, Aabygade og Rådhusets parkeringsplads.

Odder: Sidste års forsøg med at lave en folkepark foran Rådhuset kan blive permanent. Desuden skal der ske noget med Torvet og Aabygade.

Det bliver nogle af punkterne i en ny byudviklingsstrategi, som byrådet skal vedtage i løbet af foråret.

Byrådet har fået præsenteret ideen om tre projekter, og politikerne var begejstrede for planerne, kan man læse på kommunens hjemmeside.

- Det er en kompliceret proces, og der er mange skridt endnu, før vi ved præcis, hvor det ender. Vi er glade for, at byrådet bakker op om planerne, og siger god for at vi kan arbejde videre med dem, siger projektleder Louise Holmegaard fra Odder Kommune på kommunens hjemmeside.

Kommunen har i længere tid arbejdet med ideer til at udvikle midtbyen. Kommunen har allerede sat 10 millioner kroner af og vil søge fonden Realdania om et tilsvarende beløb.

Annonce

Byen skal være grønnere

Realdania har i forvejen spyttet penge i det første arbejde med at lave forskellige forsøg. Et af dem var at lave en folkepark på Rådhusets parkeringsplads.

Ideen med projekterne ved Torvet, Aabygade og Rådhuset er at gøre byen grønnere, få folk til at opholde sig mere i bymidten samt at forbinde området mellem Kvickly og Torvet på en ny måde.

Det er byrådet, som i løbet af foråret skal vedtage den nye strategi. Herefter kan der arbejdes videre med de konkrete projekter.

Strategiudkastet peger på, at Torvet og Aabygade kan anlægges sidst i 2020, mens Folkeparken på rådhusets parkeringsplads kan laves i 2021-2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce