Annonce
Odder

Nyt forsøg med flexbusser giver flere afgange fra nytår

Flextrafikordningen fungerer allerede mange steder. Fra 1. januar kommer der til at køre flere af den slags biler i Odder Kommune. Arkivfoto

Odder Kommune med i forsøgsordning

Annonce

Odder: Odder Kommune har fået tildelt midler fra den såkaldte yderpulje, der hører under Trafik,- Bygge- og Boligministeriet. Pengene skal gå til en toårig forsøgsordning med flere flexbusser.

Det betyder, at der bliver flere muligheder for at komme rundt på lokalruterne i det nye år, idet den nye ordning træder i kraft allerede 1. januar 2019.

- Flexbus er et godt supplement til den almindelige busdrift, hvor vi giver borgerne gode muligheder for at komme rundt i hele kommunen, og samtidig sikrer vi, at der ikke kører tomme busser rundt. Det giver god mening både økonomisk og i forhold til miljøet og forurening, siger formanden for Odder Kommunes miljø-, teknik- og klimaudvalg, Ole Lyngby Pedersen (V).

Hvad er flexbus?

Flexbus er en del af den offentlige trafik ligesom almindelig buskørsel. I modsætning til en almindelig bus, kører en flexbus kun, hvis man har bestilt den. Den kører til og fra stoppesteder, der er angivet i køreplanen, og efter de angivne tider i køreplanen. Afhentningstiden kan variere fra 0 til 15 minutter i forhold til afgangstiden i køreplanen. Køreplanerne kan findes på Midttrafiks hjemmeside under de enkelte lokalruter: 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 og 1008. Flexbus er markeret med en telefon i køreplanen. Flexbussen kan være en taxa, en personvogn eller en liftvogn, og der kan være andre med på turen. Man bestiller en flexbus ved at ringe på tlf. 87 40 83 00 (tast 3) kl. 7- 20 alle dage undtagen 24. og 31. december. Man kan bestille en flexbus indtil en time før afgangstiden i køreplanen. Prisen på en flexbus er den samme som almindelig bustakst. Man kan læse mere om flexbus på både Midttrafiks hjemmeside, på Odder.dk/fleksbus eller hente en folder omkring flexbus på rådhuset.

Annonce

Flere afgange

Med forsøget bliver der flere afgange, idet alle lokalruter får en ekstra morgenafgang som flexbusafgang samt to aftenafgange som flexbus. Derudover vil alle lokalruter fremover køre som flexbusruter på de hverdage, hvor skolerne har ferielukket.

Ud over de nævne ruter, som er en udbygning er serviceordningen, kommer der også en flexbusordning på den såkaldte kystrute, bus 203, der kører på strækningen mellem Odder og Aarhus via Saxild, Norsminde og Malling.

Foreløbig har et enigt udvalg for miljø, teknik og klima nemlig sagt ja til en ekstrabevilling, så der også efter 12. april næste år kommer til at køre busser på kystruten mellem Odder og Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce