Annonce
Erhverv

Nyt firma satser på at gøre elbranchen mere gennemsigtig: Giv dit hus en servicebog

Mikkel Kristiansen og Jesper Daugaard Larsen har opfundet et tegneprogram og et online-registreringssystem, der er konstrueret til blandt andet at give danske boligejere tryghed, når det kommer til sikre og vedligeholde hjemmets el-systemer. Firmaet retter sig ikke kun til private, men også til erhvervsvirksomheder. Foto: Michael Svenningsen
D.H.I.M er navnet på et nystartet firma, der har til huse på Spettrupvej, hvorfra stedets to indehavere arbejder på at gøre elbranchen mere gennemsigtig. Nu har de opfundet en online-servicebog og satser på indenfor de nærmeste år at få i omegnen af en kvart million brugere af det nye system.
Annonce

Hedensted: 47 procent af alle registrerede boligbrande i Danmark skyldes el-relaterede fejl.

Tallet kommer fra den nye Hedensted-baserede rådgivende virksomhed D.H.I.M - et firma, der tilbyder private boligejere og erhverv at skabe det fulde overblik over el-installationer i hjemmet og i erhvervsbygninger.

D.H.I.M står for Digital House Installations Map, og firmaet tilbyder at samle alle informationer om husets el-installationer ét sted - i en online-servicebog.

Bag står indehaverne Jesper Daugaard Larsen, 49, og Mikkel Kristiansen, 25, der har fundet base i kontorfællesskabet på Spettrupvej 7B i Hedensted.

Vi håber, danskerne tager godt imod det her. Vi har prissat licensen til 250 kroner årligt svarende til 20 kroner om måneder. Det er helt bevidst med så forholdsvis lav pris. Vi vil have flest mulige med, siger Mikkel Kristiansen

Mikkel Kristiansen

Annonce

Online

De to herrer forklarer om D.H.I.M:

- Vi har opfundet et tegneprogram og et online-registreringssystem, der samtidig kan varsle, hvis en røgalarm, et relæ eller anden installation trænger til at blive kigget på. Med en licens til servicebogen og en total kortlægning over el-arbejde og installationer har man som boligejer adgang til samtlige af husets el-data, hvilket årstal de er fra, hvornår de er blevet installeret.

- Skal man sælge sit hus kan vores system også være givtigt. Alle installationer bliver registreret og tegnet ind på et digitalt kort, der er tilgængeligt via en QR-kode på boligens eltavle.

Det er Mikkel Kristiansen, der kom på idéen med at lave en digital platform. Han præsenterede idéen for sin kollega Jesper Daugaard Larsen, og i påsken i år opsagde de begge, efter godt tre måneders forarbejde, deres fuldtidsjob og sprang ud i livet som selvstændige.

I dag fungerer Mikkel Kristiansen som salgschef i D.H.I.M, mens Jesper Daugaard Larsen, der er manden bag firmaets servicebog med totalgennemgang og kortlægningen af boligers og virksomheders elinstallationer, er administrerende direktør i firmaet.

- På erhvervsdelen har vi 37 elektrikere rundt i landet, der nu bruger vores system. Idéen er, at det skal være gennemsigtigt og altid tilgængeligt, hvad og hvordan der er lavet el-installationer i boligen eller i erhvervsbygningen. Det her lægger sig godt i halen af den nye lovgivning, der netop har skærpet kravene til den enkelte installatør, siger Mikkel Kristiansen.

Planen er, ifølge Jesper Daugaard Larsen og Mikkel Kristiansen, at op mod en kvart million danskere vælger at tilvælger en brugerlicens inden for de nærmeste år. I dag, et halvt år efter firmastart, har antallet af brugere sneget sig op på 2310.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce