Annonce
Horsens

Måske - måske ikke - nyt fald i smittetal i Horsens Kommune

Den seneste uge er der ifølge Statens Seruminstitut lavet 4115 test for smitte med covid-19 på borgere i Horsens Kommune. 108 test var positive. Foto: Morten Pape
Om antallet af positive covid-19 test fra borgere i Horsens Kommune falder på andet døgn eller fortsat ligger relativt højt, afhænger af hvilke tal, man bruger.
Annonce

Horsens: Falder tallet af positive test for smitte med covid-19, eller ligger det stadig højere end normalt, når man kigger på de seneste døgn - ja, det afhænger af, hvor man finder sine tal.

Kigger man på Statens Seruminstituts (SSI) hjemmeside, er antallet af positive testsvar på borgere i Horsens Kommune på vej ned de seneste to døgn. Spørger man borgmester Peter Sørensen (S), er der ikke samme positive udvikling. Han får tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed og konstaterer på den baggrund, at kommunen stadig ligger på et relativt højt niveau i forhold til først på ugen.

Forskellen i tallene bunder i, at de offentligt tilgængelige tal fra Statens Seruminstitut beror på den dato, prøven er taget, de andre tal på aflæses på dagen for svaret på analysen.

Annonce

Vi ligger højere, end vi plejer

- Tallet fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at der det seneste døgn er 22 i Horsens Kommune, der er konstateret smittede. Lørdag var det 18, fredag 28 og torsdag 14. Så jeg kan stadig konstatere, at vi over de seneste fire dage ligger højere, end vi plejer at gøre, siger borgmesteren, som udelukkende forholder sig til tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Tallene, som Statens Serum Institut offentliggør hver dag klokken 14, viser søndag, at 14 borgere det seneste døgn er blevet testet positiv. Dermed fortsætter faldet, efter at antallet af positive svar var helt oppe på 28 i fredags, som i øvrigt var det højeste antal positive test på et døgn siden fredag 9. oktober.

Lørdag viste døgnets optælling hos SSI, at 21 test var positive, og søndag er antallet af positive test nede på 14 - altså en halvering i forhold til fredagens 28 positive test.

Annonce

Ikke flere smittefund på plejehjem

Borgmesteren glæder sig over, at der ikke er meldinger om flere smittede på plejecentret Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup, hvor meldingen fredag var, at to medarbejdere var blevet smittet med covid-19, ligesom en borger på en korttidsplads var testet positiv.

- De skal testes igen efter fire-fem dage, men lige nu er det meget positivt, at der ikke er fundet flere smittede på plejehjemmet, siger Peter Sørensen, som har henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre sig, at kommunen gør alt, hvad der skal til, for at holde smitten ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce