Annonce
Erhverv

Nyt center på campus-grunden skal gøre Horsens endnu stærkere inden for byggeri og konstruktion

Jakob Søndergaard bliver leder af Construction Center Denmark, der får adresse på etagerne 9-12 i højhuset på campus-grunden. Pressefoto
Construction Center Denmark får base på fire etager i højhuset på campus-grunden og skal skabe et innovationsmiljø inden for byggeri og konstruktion. Det erstatter Vitus Bering Innovation Park, som lukker efter 11 år.

Horsens: Det bliver både et goddag og et farvel, når Construction Center Denmark til sommer slår dørene op på fire etager i højhuset på Campus Horsens et stenkast fra banegården.

Det nye innovationsmiljø inden for byggeri og konstruktion erstatter nemlig Vitus Bering Innovation Park, der i 11 år har lagt kontor- og mødefaciliteter til flere end 100 virksomheder og studenter-iværksættere - med adresse på Chr. M. Østergaards Vej.

Det oplyser Insero Horsens i en pressemeddelelse.

Annonce

Insero, der har status af forening, står sammen med VIA University College bag både den nu lukkede VBI Park og det nye skib i søen, Construction Center Danmark.

Flytningen fra Chr. M. Østergaards Vej til banegårdskvarteret har været kendt længe.

Construction Center Denmark bliver sammen med Insero del af højhuset på 16 etager, og der er efter planen overdragelse 15. juni. Centeret får hjemme på etagerne 9-12 som lejer hos Insero Horsens.


Vi vil skabe rum for, at virksomheder, iværksættere og talentfulde studerende kan arbejde sammen.

Jakob Søndergaard, leder af Construction Center Denmark


VIA University College får 17. maj nøglerne til etape et bestående af tre sammenhængende bygningskarreer i størrelsen fire-fem etager - i alt 27.500 kvadratmeter. Det byggeri skal rumme cirka 3700 studerende og 350 ansatte fra august i år.

Nyt navn bruges nu

Datoen for indvielsen af det nye center på campus-grunden er endnu ikke fastsat, men det nye navn bruges allerede nu i officielle sammenhænge.

- Vi vil skabe rum for, at virksomheder, iværksættere og talentfulde studerende kan arbejde sammen, trække på byens faglige netværk og få adgang til den nyeste forskning og tekniske faciliteter på campus, så vi sammen kan accelerere udviklingen af innovative og bæredygtige virksomheden inden for feltet, siger Jakob Søndergaard i pressemeddelelsen.

Han er leder af Construction Center Denmark, der får til formål at udbrede Horsens' styrkeposition i bygge- og konstruktionsindustrien. Virksomheder fra Horsens og omegn har længe været frontløbere på de områder.

Hvor VBI Park var et iværksættermiljø i bred forstand, fokuseres der i det nye center på byggeri og konstruktion - og der bliver plads til andre end iværksættere, for eksempel rådgivere og ingeniører.

Construction Center Denmark

Drives i fællesskab mellem Insero Horsens og VIA University College og er et nyt innovationsmiljø for byggeri og konstruktion.

Får fra sommeren 2021 adresse på etagerne 9-12 i højhuset på Campus Horsens-grunden - et samlet areal på 2600 kvadratmeter.

Centeret lejer sig ind hos Insero Horsens, der ejer de otte øverste etager - 9-16 - i højhuset. De fire øverste etager på i alt 2600 kvadratmeter udlejes som erhvervslejemål.

Construction Center Denmark erstatter Vitus Bering Innovation Park, der siden 2010 har haft hjemme på Chr. M. Østergaards Vej.

VBI Park flytter officielt til sommer, men det nye navn bruges officielt fra dags dato.

Annonce

Vækker glæde hos Casa-stifter

Ifølge Insero Horsens er flere end 8000 beskæftiget i bygge- og boligbranchen i Horsens Kommune, og en vækst på 21 procent i antallet af private arbejdspladser inden for de to sektorer i de seneste år afslører en klar opadgående tendens.

Partnerskaber med lokale virksomheder inden for konstruktionsbranchen er en hjørnesten i innovationsmiljøet. Kombination af praktisk erfaring fra virksomhederne og viden fra VIA University College skal gerne skabe løsninger og forretningspotentialer.

Casa A/S er en af de helt store spillere inden for byggeri - både lokalt og nationalt - og stifter og medejer Michael Mortensen glæder sig over det nye innovationsmiljø:

- Bygge- og konstruktionsindustrien spiller en afgørende rolle i at løse de globale samfundsmæssige udfordringer. Samtidig accelererer den teknologiske udvikling, hvilket ændrer mange af de grundlæggende strukturer og forretningsmodeller, nutidens virksomheder bygger på. Med en koncentration langt over landsgennemsnittet af viden, uddannelseskraft og talent inden for bygge- og konstruktionsindustrien, ser vi, at Construction Center Denmark og  partnerskaberne positivt vil bidrage til netop den afgørende udvikling i industrien, siger han i pressemeddelelsen.

Højhuset på campus-grunden skal blandt andet huse Construction Center Denmark på etagerne 9-12. De øverste fire etager lejes ud til erhvervsformål. Insero er ejer af etagerne 9-16. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Løftestang for national vækst

Borgmester Peter Sørensen (S) ser også frem til centeret:

- Horsens har med sine stolte industrielle rødder og rammerne på den nye campusgrund forudsætningerne for at blive en vigtig lokal løftestang og katalysator for national vækst og grønt bæredygtigt byggeri, siger han blandt andet i pressemeddelelsen.

Flere af de nuværende lejere i VBI Park flytter med til de nye rammer. Andre har valgt at finde alternative løsninger og hjælpes godt videre, oplyser Insero Horsens.

Annonce

Amalie havde ikke kodet en eneste linje, før hun startede på uddannelsen til programmør: Nu er hun på IT-landsholdet

Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce