Annonce
Horsens

Nyt byggeri til specialklassebørn

Et såkaldt modulbyggeri skal stilles op ved Højvangskolen for at få to yderligere klasselokaler til skolens specialklassebørn. Arkivfoto: Morten Pape
Der er pres på specialklasserne i Højvang og Hovedgård, som rummer børn med blandt andet autisme og adhd. Men det skal et modulbyggeri med to nye lokaler ved Højvangskolen nu ændre på.
Annonce

Horsens: Over de seneste otte år er der kommet 35 flere børn i specialklasserne i Hovedgård Skole og på Højvangskolen, hvor tallet samlet set er steget fra 131 elever i 2012/2013 til 166 elever i 2019/2020.

I første omgang er der oprettet flere klasser i Hovedgård ved at lave den tidligere børnehave på Fruenshave om til specialklasser og ved at putte flere børn ind i de allerede eksisterende klasser både i Hovedgård og på Højvangskolen. Men nu er grænsen nået - og der skal nye lokaler til at rumme børnene.

- Der er et behov nu, som gør sig gældende i hele landet, det er ikke bare i Horsens. Vi oplever en stigning, og det skal vi naturligvis handle på, lyder det fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

Med de nye lokaler får lærere og pædagoger bedre muligheder for at lave de nødvendige pædagogiske indsatser og mulighed for at dele børnene op i mindre grupper.

Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget Horsens Kommune

Annonce

To ny klaselokaler

Stigningen i børn, som kræver specialundervisning, har ikke været ens for de forskellige målgrupper i Horsens Kommune. Børn med generelle udviklingsvanskeligheder er faldet fra 110 elever i 2012/13 til 68 elever i 2019/20, og de børn er nu samlet på Horsens Byskole.

Til gengæld er elevtallet i specialklasserne for børn med specifikke udviklingsforstyrrelser, ADHD, autisme og lignende, som går i skole i Hovedgård og på Højvangskolen, samlet set steget med 35 elever siden 2012, og det er de børn, som nu skal have mere plads.

- Vi etablerer et midlertidigt modulbyggeri, som bliver stillet op ved siden af Højvangskolen. Her får eleverne to lokaler, som kan rumme mellem 10 og 15 børn i hver. Med de nye lokaler får lærere og pædagoger bedre muligheder for at lave de nødvendige pædagogiske indsatser og mulighed for at dele børnene op i mindre grupper, forklarer Lone ørsted.

Opstillingen af modulbyggeriet skal endeligt godkendes på byrådsmødet mandag 27. januar, og det kommer til at koste cirka en halv million at etablere.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce