Annonce
Horsens

Nyt børnekulturhus: 10,5 millioner kroner skal give Kulturstationen et løft

Der skal ikke længere være flere indgange til Kulturstationen. Et nyt renoveringsprojekt skal give alle elever og brugere samme indgang til byen børnekulturhus. Illustration: Horsens Kommune
Tre nye, moderne faglokaler, et nyt køkken og et helt nyt indgangsparti skal byde borgerne og brugerne indenfor i den kreative verden, når Kulturstationen i Skolegade skal renoveres.
Annonce

Horsens: Som en del af budgetaftalen for 2020 skal godt 10 millioner kroner bruges til at give børnene i Horsens Kommune et moderniseret og toptunet børnekulturhus i Kulturstationens nuværende lokaler i Skolegade.

- Jeg er vældig glad for det her projekt. Kulturstationen er vores kreative guldæg. Det er helt unikt for Horsens, at vi har slået vores kulturskoler sammen på ét sted, men der er et uforløst potentiale, lyder det fra formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille (LA).

I dag rummer kulturstationen i Skolegade: balletskolen, billedskolen, musikskolen og Komediehuset, hvor byens børn og unge kan udvikle deres kreative sider. I fremtiden håber Jakob Bille, at Kulturstationen med den snarlige saltvandsindsprøjtning kommer til at spytte endnu flere kreative talenter ud.

- Kulturskolerne har gang i noget rigtig godt, men når vi gerne vil lave den her talentrugekasse eller talentfabrik, skal der mere til, hvis vi skal op og blande os med de store. Det skal renoveringen underbygge, siger han.

Jeg er vældig glad for det her projekt. Kulturstationen er vores kreative guldæg. Det er helt unikt for Horsens, at vi har slået vores kulturskoler sammen på ét sted, men der er et uforløst potentiale.

Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget

Annonce

Tættere samarbejde

Helt konkret er planerne, at de tre nye faglokaler skal kunne rumme flere forskellige genrer - måske endda på samme tid, for det er vigtigt, at de kreative linjer blander sig med hinanden, lyder det fra formanden.

- Synergierne mellem genrerne kan noget. Musikskolen kan godt lave noget, hvor billedskolerne er i samme lokaler, eller man kunne forstille sig en stor musical, hvor balletskolen og Komediehuset kommer med skuespillerne, billedskolen laver scenografien og kostumerne, og musikskolen lægger musik til, er hans drøm for fremtidens samarbejder.

Den 10 millioner kroner dyre ombygning er ikke kun for dem, som allerede har deres gang på Kulturstationen. Meningen er at byde alle borgere indenfor.

- Der skal ikke længere være flere forskellige indgange, men én fælles indgang til alle. Derfor er en del af projektet at lave et stort indgangsparti ind i et fælles multirum. Dermed én indgang fra byen, som vi åbner skolen imod. På den måde kan familier og andre aktører, der ikke er forankret i Kulturstationen, også benytte de her lokaler, så den ikke kun fungerer i skoletiden, siger han og fortsætter:

- Bands, som sidder i en garage, kan komme ind og benytte musikskolen, kreative foreninger kan komme ind og bruge faciliteterne, og ungdomsteater kan komme ind og bruge scenen.

Annonce

Byskoleafdeling får kreativ profil

Hos formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S), er der også stor begejstring for projektet, som desuden skal være med til at sikre en stærk kulturprofil på Horsens Byskole, afdeling Kildegade.

- Det er super godt at få opdateret lokalerne for kulturlivet, men også for byskolen, som i endnu højere grad skal bruge Kulturstationen og derigennem kan profilere sig og tiltrække familier med fokus på det kreative, siger hun.

Lone Ørsted lægger derudover også vægt på, at Kulturstationen fremadrettet skal være mere åben over for omverden.

- At få lavet et børnekulturhus, hvor der er skabt rum til, at familier kan komme og være med også uden at gå til noget, det er virkelig godt. Og når man går på tværs af kulturgenrer, sker der bare noget, siger hun.

Betalingen for projektet er fordelt på børne- og uddannelsesudvalget med tre millioner kroner, og kultur- og civilsamfundsudvalget tre millioner kroner med mulighed for at lægge yderligere to millioner i projektet, forudsat at der også kommer to millioner fra fonde. Projektet skal endelig godkendes i Horsens Byråd og forventes at stå færdigt i august 2021.

Kulturstationen skal renoveres for 10,5 millioner kroner og blandt andet have nye faglokaler. Foto: Lars Juul
Når Kulturstationen skal renoveres er det blandt andet tanken, at alle skal komme ind ad samme hovedindgang, og ind i "Hjertet" som bliver det store fællesrum. Illustration: Horsens Kommune
"Hjertet" skal være fleksibelt, så det både kan anvendes til ophold, cafe og udstillinger. Illustration: Horsens Kommune
Et lækkert nyt køkken blandt andet til hjemkundskab på byskolens afdeling Kildegade. Illustration: Horsens Kommune
Som en del af renoveringen er blandt andet en ny scene på tegnebrættet, Og den bliver ikke kun til brug for elever på kulturskolerne, andre - f.eks. uafhængige teatergrupper, bands eller kunstnere - skal også kunne gøre brug af den. Illustration: Horsens Kommune
Billedskolen får et toptunet "Makerlab" med plads til at udfolde sig kreativt. Illustration: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce