Annonce
Erhverv

Nyt autohus er klar til den grønne bilbølge

Det tog ikke mange måneder med eget cvr-nummer, inden Jonas Laursen fra Horsens skiftede hobbyværkstedet ud med større rammer i Hedensted. Foto: Morten Pape
Trods bopæl i Horsens har 27-årige Jonas Laursen netopslået dørene op for eget autohus i Hedensted. Byens udvikling og mangel på konkurrence gjorde udslaget.

Hedensted: Efter at have drevet sit værksted som et hobbyprojekt i Horsens gennem blot et halvt års tid, har mekaniker Jonas Laursen netop taget springet og etableret et nyt autohus på Ndr. Fabriksvej i Hedensted.

Det sker, efter han hurtigt kunne konstatere, hvordan der var grobund for langt mere i sit eget cvr-nummer, end han kunne nå ved sideløbende at være fastansat.

Og ganske få dage efter flytningen kan han straks konstatere, at det var den helt rette beslutning. Der er allerede lavet flere firmaaftaler, ligesom salget af brugtbiler ligeledes har oversteget alle forventninger.

- Der er rigtig meget dyrt udstyr i at starte for sig selv, og det har holdt mig tilbage. Men mange forespurgte mig om det, så jeg tænkte, at jeg var nødt til at prøve. Lykkes det ikke, kan jeg jo altid blive ansat igen, men hvad jeg kan forstå, kan jeg nok ikke tillade mig at klage over starten, siger Jonas Laursen.

Hos Autohuset Laursen vil der foruden ca. 10 brugt biler på lager også udføres alt fra serviceeftersyn til reparationer og eftermontering af udstyr for både private og erhverv. Samtidig er han godkendt til at håndtere forsikringsskader.

Annonce

El og hybrid

Egentlig er det en sandhed med modifikationer at titulere Jonas Laursen som mekaniker.

Til trods for at han blev færdigudlært ved Opel i Horsens i 2014, har han nemlig siden suppleret med uddannelsen som autotekniker, der i højere grad fokuserer på den grønne omstilling og digitaliseringen inden for transport.


Jeg kan godt lide dialogen i at handle med biler, hvor det på værkstedet gerne bare handler om noget, der skal fixes. Det er et fedt skifte i tempo.

Jonas Laursen, Autohuset Laursen


Sammenholdt med et særskilt kursus inden for hybrid- og elbiler er han således klar til at servicere den forventede stigning i antallet af de mere miljøvenlige køretøjer.

- Det bliver vejen frem, og derfor er efteruddannelse også en stor del af min forretningsplan. Mange små værksteder af ældre generation gider få år inden pension forståeligt nok ikke at bruge tid på det, men det er fremtiden, og derfor vil jeg også have ballasten til at kunne give kunderne den bedste hjælp og support, siger Jonas Laursen.

Annonce

En by i udvikling

Selvom han for nuværende bor i Horsens, ligger det helt fast, at det er lillebroren Hedensted, der er basen for det fremtidige erhvervseventyr.

Når han er endt i postnummer 8722 hænger det blandt andet sammen med den udvikling, byen er midt i.

Jonas Laursen

27 år.

Født og opvokset i Horsens.

Udlært mekaniker i 2014 ved Opel i Horsens. Har siden udvidet med uddannelsen som autoteknolog.

Har netop etableret Autohuset Laursen på Ndr. Fabriksvej i Hedensted.

På den anden side af Hovedvejen kan han eksempelvis se over på en udstykning med plads til hundredevis af boliger, men selvom byen de seneste 10 år er vokset med knap 1000 indbyggere, er antallet af værksteder og bilforhandlere i området ikke fulgt med, lyder vurderingen.

- I Horsens bliver der kæmpet helt vildt om kunderne, så jeg har været lidt taktisk og fundet et sted i kæmpe udvikling, hvor jeg også tænker, kunderne er til at flytte med, siger Jonas Laursen, som også selv påtænker at flytte til byen i fremtiden.

Jonas kan klare langt det meste på værkstedet - hvad enten det handler om eftermontering af udstyr, forikringssager eller et ganske almindeligt serviceeftersyn. Foto: Morten Pape
Både private og erhvervskunder er velkommen hos Autohuset Laursen, hvor det ligeledes er muligt at handle brugte biler. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce