Annonce
Horsens

Nytårsvold sender 30-årig i fængsel

En 21-årig mand og en 23-årig kvinde blev nytårsnat overfaldet på Bollerstien efter en nytårsfest i en kolonihave i Haveforeningen Pilevænget. Nu er en 30-årig mand dømt for at stå bag overfaldet. Arkivfoto

En nytårsfest endte med hærværk og overfald på to personer på Bollerstien. 30-årig nægtede sig skyldig, men blev alligevel dømt.

Horsens: En 30-årig mand fra Horsens har ved Retten i Horsens fået en dom på fire måneders fængsel for omfattende hærværk i et kolonihavehus og vold mod en 21-årig mand og en 23-årig kvinde nytårsnat.

2019 var kun få minutter gammel, da den 30-årige efter et skænderi med sin kæreste i forbindelse med en nytårsfest i et kolonihavehus i Haveforeningen Pilevænget i Horsens begyndte at kaste med flasker. I den forbindelse smadrede han bl.a ruder, døre og vægge i kolonihavehuset. Også en højttaler, et sofabord, en stol, en vase, diverse glas og et tv til en samlet værdi af 31.459 kr. blev ødelagt af mandens raseri.

Efter hærværket forlod manden kolonihavehuset, og på Bollerstien tæt ved haveforeningen mødte han kl. 0.15 en 21-årig mand, som havde været til samme fest som den 30-årige. Den 21-årige spurgte den 30-årige, om der var noget galt.

Det fik den 30-årige til at skubbe hårdt til manden, som væltede omkuld flere gange. En 23-årig kvinde forsøgte at lægge sig imellem de to, men hun blev skubbet hårdt og endte i en hæk med den dømte ovenpå sig.

Mens de to lå i hækken, pressede den 30-årige sin ene finger hårdt mod kvindens øje.

Et vidne forklarede i retten, at kvinden bagefter græd voldsomt og råbte: "Han har prikket mit øje ud".

Så galt gik det heldigvis ikke. Kvinden fik dog blodfyldte mærker og hævelser ved øjet efter overfaldet, men øjet tog ikke skade.

Flere tidligere straffe for vold

I retten erkendte den 30-årige, at han havde kastet med flasker i kolonihavehuset. Han mente dog kun, at der var tale om en til to flasker, ligesom han også nægtede, at flaskerne kunne have forvoldt så stor skade i huset, som det blev påstået i anklageskriftet.

Han nægtede også, at han havde væltet den 21-årige omkuld, og han påstod også, at han ikke havde overfaldet den 23-årige kvinde.

Retten valgte dog at stole mere på de otte indkaldte vidners forklaring end på den 30-åriges.

På enkelte punkter fik han dog ret. Bl.a. fandt retten det ikke bevist, at den 30-årige havde sparket den 21-årige i hovedet flere gange. Det var han ellers tiltalt for, men han blev altså frikendt. Den 30-årige blev anholdt umiddelbart efter overfaldet, og han har siddet varetægtsfængslet siden. På politigården blev han i forbindelse med anholdelsen fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain.

Ved Retten i Horsens blev den 30-årige idømt en straf på fire måneders fængsel.

Ved strafudmålingen lagde retten bl.a. lagt vægt på, at manden har flere tidligere straffe for vold. Den seneste dom for grov vold og trusler fik den 30-årige så sent som i oktober sidste år.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce