Annonce
Horsens

Nyskabende gymnastikshow tæt på udsolgt

Der bliver vendt og ned på den traditionelle gymnastikopvisning i Faceoff-dysten i Horsens. Styregruppen bag showet har håndplukket nogle af Nordens bedste gymnaster, fortæller Thomas Khanna, og de leverer et show, hvor underholdning vejer ligeså tungt som den gymnastiske præcision, gymnaster ellers ofte bedømmes på. Fredag er der individuelle konkurrencer, mens lørdag er helliget holddyster. Der er skabt fire hold til showet: Team Jylland, Team Fyn, Team Nordic og Young Guns. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Cirque de Soleil er med på sidelinjen, når nogle af Nordens bedste gymnaster er fyr og flamme i Forum Horsens.

Horsens: Lørdag er der udsolgt, og fredag bliver der også pænt rykind, når Forum Horsens i weekenden for tredje gang lægger gulv til det internationale, nyskabende gymnastikshow Faceoff.

Her konkurrerer nogle af Nordens bedste gymnaster i forskellige discipliner om at blive Faceoff-mester, og publikumsinteressen er vokset år for år, fortæller Thomas Khanna, som er med i arrangørgruppen.

- Første år, vi var i Horsens, solgte vi 1200 billetter, sidste år var der udsolgt tre uger før showet, og i år var det to måneder før, siger han om salget af de 2700 lørdagsbilletter, som altså er revet væk i år, mens der fredag foreløbig er solgt 1500.

At der ikke er udsolgt fredag, hvor der er fokus på individuelle konkurrencer, mens lørdag er helliget holddyster, tager arrangørerne dog med sindsro. Det er første gang, der er Faceoff både fredag og lørdag, og vurderingen er, at fredagsdelen skal løbes i gang, men at der er stort potentiale i at udvide arrangementet.

Cirque de Soleil er med

Faceoff blev oprindelig udviklet i Svendborg af gymnaster, som ville nytænke den klassiske idé om en gymnastik-opvisning.

Væk er nu trikot og fane-march, og i stedet suppleres akrobatiske spring med pyro-teknik og streetsmart attitude. Konkurrencen, der konceptuelt bl.a. skeler til X-Games, hvor sport og show går hånd i hånd, finder sted for femte gang i år og lokker blandt andet tidligere verdenshold-gymnaster til. De dyster i discipliner, der handler lige så meget om at levere god underholdning som om gymnastisk akkuratesse, og dét bryg har vakt opsigt. Også internationalt.

Blandt dem, der ser muligheder i showet, er Cirque de Soleil, fortæller Thomas Khanna.

Folkene fra Faceoff har fået et samarbejde med det verdensberømte koncept-cirkus op at stå, og foreløbig er det blevet til en aftale om, at Cirque de Soleil stiller sin streaming-platform på Facebook til rådighed for Faceoff.

Streaming-muligheden vil Faceoff bruge til at live-sende store dele af årets konkurrence, og når den slags sker i regi af Cirque de Soleil, er der åbnet en port ud til verden, som kan skubbe udviklingen af Faceoff fremad, forklarer han.

Hvis man vil følge livesendingen, der bl.a. kommenteres af en talentspejder fra Cirque de Soleil, kan udsendelsen ses lørdag fra kl. 16 på Cirque de Soleils Facebook-side.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce