Annonce
Horsens

Nyskabende gymnastikshow tæt på udsolgt

Der bliver vendt og ned på den traditionelle gymnastikopvisning i Faceoff-dysten i Horsens. Styregruppen bag showet har håndplukket nogle af Nordens bedste gymnaster, fortæller Thomas Khanna, og de leverer et show, hvor underholdning vejer ligeså tungt som den gymnastiske præcision, gymnaster ellers ofte bedømmes på. Fredag er der individuelle konkurrencer, mens lørdag er helliget holddyster. Der er skabt fire hold til showet: Team Jylland, Team Fyn, Team Nordic og Young Guns. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Cirque de Soleil er med på sidelinjen, når nogle af Nordens bedste gymnaster er fyr og flamme i Forum Horsens.

Horsens: Lørdag er der udsolgt, og fredag bliver der også pænt rykind, når Forum Horsens i weekenden for tredje gang lægger gulv til det internationale, nyskabende gymnastikshow Faceoff.

Her konkurrerer nogle af Nordens bedste gymnaster i forskellige discipliner om at blive Faceoff-mester, og publikumsinteressen er vokset år for år, fortæller Thomas Khanna, som er med i arrangørgruppen.

- Første år, vi var i Horsens, solgte vi 1200 billetter, sidste år var der udsolgt tre uger før showet, og i år var det to måneder før, siger han om salget af de 2700 lørdagsbilletter, som altså er revet væk i år, mens der fredag foreløbig er solgt 1500.

At der ikke er udsolgt fredag, hvor der er fokus på individuelle konkurrencer, mens lørdag er helliget holddyster, tager arrangørerne dog med sindsro. Det er første gang, der er Faceoff både fredag og lørdag, og vurderingen er, at fredagsdelen skal løbes i gang, men at der er stort potentiale i at udvide arrangementet.

Annonce

Cirque de Soleil er med

Faceoff blev oprindelig udviklet i Svendborg af gymnaster, som ville nytænke den klassiske idé om en gymnastik-opvisning.

Væk er nu trikot og fane-march, og i stedet suppleres akrobatiske spring med pyro-teknik og streetsmart attitude. Konkurrencen, der konceptuelt bl.a. skeler til X-Games, hvor sport og show går hånd i hånd, finder sted for femte gang i år og lokker blandt andet tidligere verdenshold-gymnaster til. De dyster i discipliner, der handler lige så meget om at levere god underholdning som om gymnastisk akkuratesse, og dét bryg har vakt opsigt. Også internationalt.

Blandt dem, der ser muligheder i showet, er Cirque de Soleil, fortæller Thomas Khanna.

Folkene fra Faceoff har fået et samarbejde med det verdensberømte koncept-cirkus op at stå, og foreløbig er det blevet til en aftale om, at Cirque de Soleil stiller sin streaming-platform på Facebook til rådighed for Faceoff.

Streaming-muligheden vil Faceoff bruge til at live-sende store dele af årets konkurrence, og når den slags sker i regi af Cirque de Soleil, er der åbnet en port ud til verden, som kan skubbe udviklingen af Faceoff fremad, forklarer han.

Hvis man vil følge livesendingen, der bl.a. kommenteres af en talentspejder fra Cirque de Soleil, kan udsendelsen ses lørdag fra kl. 16 på Cirque de Soleils Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Annonce