Annonce
Hedensted

Nyrenoveret vej er ujævn: Nu skal den lægges om

Fliserne på selve kørebanen ligger for ujævnt, mener Hedensted Kommune. Arkivfoto: Ingrid Trier
Et halvt år efter Tørring fik byforskønnet den gennemgående vej Bredgade med en særlig flisebelægning, lægges vejen nu om. Vejen er for ujævn til, at det er acceptabelt, lyder det fra Hedensted Kommune.
Annonce

Tørring:  130 meter af Bredgade i Tørring på strækningen fra Engvej til Postvej vil i den kommende uge (uge 2) blive lagt om. Det oplyser Hedensted Kommune på deres kommunale facebook-side.

Ifølge leder af natur, vand og vej i Hedensted Kommune,  Michael Laursen, skyldes omlægningen, at flisebelægningen på selve kørebanen er for ujævn.

- Det har vist sig, at fliserne ligger for ujævnt, hvilket giver for meget støj og rummel, når man kører på den. Vi har fået flere henvendelser om det fra både borgere og Udviklingsrådet, så derfor har vi påpeget det overfor entreprenøren, der vil forsøge at udbedre det, lyder det fra Michael Laursen.

Arbejdet forventes at vare hele ugen, og Bredgade vil i perioden blive afspærret på strækningen. Der vil blive etableret omkørsel via Postvej.

Udgiften til omlægningen bliver på entreprenørens regning, da det er omfattet af garantien, oplyser Michael Laursen.

Annonce

Del af større projekt

Arbejdet på Bredgade blev i første omgang lavet i foråret 2020 som en del af en ni millioner kroner dyr byforskønnelse af den gennemgående vej i Tørring.

For pengene har Tørring fået en "ensartet grøn forbindelse, der binder byen bedre sammen". Der er blevet plantet vejtræer, anlagt nyt fortov og cykelsti, parkeringslommer m.m. ligesom kloakkerne er blevet udskiftet på en del af strækningen.


Det har vist sig, at fliserne ligger for ujævnt, hvilket giver for meget støj og rummel, når man kører på den.

Michael Laursen, Hedensted Kommune


Det meste af strækningen er kørebanen asfalteret, mens det indtil videre kun er de omkring 130 mellem Postvej og Engvej, der har en flisebelægning på kørebanen. Her er der samtidig lavet en 30 km/t zone. Planen er, at belægningen skal forsætte forbi torvet, når det som det næste skal lægges om.

Annonce

Ingen afklaring om rækværk

Også i den anden ende af Bredgade er der udfordringer med byforskønnelsesarbejdet. Her kom der i september et nyt rækværk op på den nye bro over Gudenåen, som vakte en del kritik.

Et møde mellem Tørring Udviklingsråd og Hedensted Kommune i midten af september endte med en aftale om, at fagfolk fra kommunen skulle undersøge om, der kan gøres noget for at ændre på værnet.

I følge Michael Laursen har Hedensted Kommune nu fremsendt nogle forskellige forslag til en udbedring af værket til udviklingsrådet, men det er endnu ikke afklaret, hvilken løsning, der skal laves, og hvordan det skal finansieres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce