Annonce
Horsens HK

Nykøbing Falsters rutine gjorde forskellen

Melissa Petrén var HH Eælites énmandshær mod Nykøbing Falster. Foto: Charlotte Adsbøl.
HH kæmpede fint i angrebsspillet, men har meget at lære i forsvaret - Melissa Petrén var igen holdets énmandshær med 11 mål.

Horsens: De tidligere pokalvindere fra Nykøbing Falster satte oprykkerne fra HH Elite på plads hjemme i Forum Horsens med en sejr på 31-21 efter 14-11 ved pausen.

Der var stor opbakning med 1206 tilskuere til den første tv-kamp i Forum Horsens i 10 år. Eneste genganger fra dengang var Nykøbing Falsters assistenttræner Kenneth Sahlholdt. Dengang var han Horsens-træner.

HH Elite gik friskt til sagen og leverede fint angrebsspil, men de måtte slide hårdt over for et stærkt forsvar med flere svenske spillere, der vidste alt om Melissa Petréns farlighed.

Det var imponerende, at Melissa Petrén på den baggrund alligevel formåede at score seks mål i første halvleg og 11 ialt.

Hun skyder hårdere end de fleste, og det var forskellen. Desuden var hun påny stærk i sine gennembrud. HH's problem er, at Melissa tiltider bliver en énmandshær, fordi der ikke var snert nok i de øvrige spilleres langskud.

Nykøbing Falster har et rutineret hold, der gjorde det svært for HH med føringer på 13-7 og 14-8, inden HH sluttede første halvleg med tre mål, heraf to fra Melissas dynamitnæver.

Ligesom i Viborg kom HH til at halte efter, selv om Horsens-holdet spillede levende angrebsspil.

Dårligt forsvar

Den største svaghed er forsvaret. HH ligner et hold, der mangler nogle træningstimer i forsvarsspil. Det kan skyldes, at de fleste spillere er deciderede angrebsspil, men det kan også skyldes, at de mange spillere er sat sammen som et kludetæppe til denne sæson. De har ikke spillet sammen tidligere.

Kristina Kristiansen, bedre kendt som Mulle, styrede gæsternes spil suverænt, og hun skød ikke en eneste gang i første halvleg, selv om hun kom med en dugfrisk målstime på 11 mål fra sidste kamp.

Nykøbing Falster har et bredt hold, der fordeler målene mellem fem-seks spillere med Lærke Nolsøe og Dione Housheer som de farligste.

Der var rutinen til forskel, da Nykøbing Falster bragte sig foran 22-13 efter 40 minutter på to mål i et tomt mål af Kristina Kristiansen.

Gæsternes stærke forsvar gjorde arbejdet lettere for den stærke keeper Cecilie Greve. HH's keeper kunne godt ønske sig tilsvarende arbejdsbetingelser.

Melissa Petrén blev testet inden kampen efter sin knæskade mod Viborg, men klarede testen fint og trak det store læs på HH-holdet. Imponerende, som hun præsterede under de forudsætninger. Hun viste, at hun er klar og skarp til VM i Japan.

Annonce

Dommeren skadet og udgik

Efter 48 minutter måtte den ene af dommerne Claus Gramm behandles for en skade i låret, så Per Olesen dømte kampen til ende alene.

- Jeg fik en fiberskade i baglåret, forklarede Claus Gramm.

10 minutter før tid kom Amalie Wichmann på banen for første gang i et år. Hun har varmet op til flere kampe og har set godt ud i længere tid. Det er en vigtig udvidelse af truppen.

HH's U19-keeper Maria Grønfeldt Dall-Hansen fik debut, da hun kom på banen ved et straffekast.

Nykøbing Falster har haft nogle overraskende nederlag, fordi holdet har været plaget af skader, men nu er stort set alle ved at være klar, og så ligner holdet igen de tidligere pokalvindere med Mulle som styrmand.

Annonce

Målscorerne

HH Elite-Nykøbing Falster 21-31 (11-14)

Liga, håndbold, kvinder

Mål for HH: Melissa Petrén 11, Camilla Madsen 2, Sofie Fynbo 2, Charlotte Bisser 2, Nadja Lærke Jensen 1, Frederikke Gulmark 1, Emily Baunsgaard 1, Line Skak 1.

Mål for Nykøbing Falster:

Dione Housheer 9, Lærke Nolsøe 6, Kristina Kristiansen 5, Sofie Amalie Olsen 3, Johanna Westberg 2, Isabella Jacobsen 2, Anna Lagerquist 2, Lykke Frank Hansen 1, Angelica Wallén 1

Tilskuere: 1206

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce