Annonce
Brædstrup

Nyistandsat klub klar til åbning: Ungdomsskole tilbyder frirum til byens unge

Den nye ungdomsskoleleder, Søren Voigt, har lagt mange timer i at få lokalerne helt klar. Der er blandt andet blevet indrettet et helt nyt computerrum. Arkivfoto
Brædstrup Ungdomsskole står med nyistandsatte lokaler og nyt udstyr og aktiviteter klar til den nye sæson. Åbningsugen er blevet til to, så de nye 7. klasser sikres en god intro.

Brædstrup: Der er ifølge den nye ungdomsskoleleder i Brædstrup, Søren Voigt, lagt mange interessetimer i at gøre ungdomsklubben på Skolegade 9 klar til den nye sæson.

Med graffiti på væggene og ny indretning har lokalerne fået et mere råt look. Samtidig er der kommet nye spil og udstyr med bordtennis, bordfodbold og billard og et nyt computerrum, så dermed er alt klar til at tage imod byens unge, når ungdomsskolen åbner ad to omgange i uge 34 og 35.

- I uge 34 åbner vi den nye sæson for den nye 7. klasse, og de får en hel uge for sig selv, inden de lidt større elever kommer. På den måde lærer de stedet og personalet at kende og bliver trygge ved huset, og de når at få lidt ejerfornemmelser for stedet. Vi låner klatretårnet og laver lidt andre små pop-up-aktiviteter. Der bliver ikke et stort tætpakket program, da ungdomsskolen netop skal være et frirum for de unge, siger Søren Voigt.

Ungdomsskolen holder åbent hver tirsdag, onsdag og torsdag, og i uge 35 åbner klubben op for hele målgruppen, som er børn og unge i alderen 13-17 år. Her kommer også landbetjent Tommy Petersen og en kollega forbi.

- Her får de unge mulighed for at hilse på byens betjent og få sat et ansigt på, så han ikke blot er ham den sure, der konfiskerede deres scooter. Her møder de unge politiet på lidt andre præmisser, og så tager vi nok et spil rundbold, siger Søren Voigt.

Annonce
De unge skal vide, at ungdomsskolen er et hyggeligt sted i nogle fede omgivelser, hvor de kan få et frirum til at dyrke ungdomslivet og være fri for forældrene.

Søren Voigt, leder af Brædstrup Ungdomsskole

Ud på skoler

Brædstrup Ungdomsskole havde i sidste sæson sværere ved at få fat i byens unge. Normalt plejer der at være omkring 100 tilmeldte børn og unge, men i sidste sæson lå tallet et stykke under. Den nye ungdomsskoleleder vil derfor bruge uge 33 til at besøge områdets skoler for at vække de unges interesse for ungdomsklubben.

- Målet er at få flere til at bruge os, og der skal en kulturforandring til. De unge skal vide, at ungdomsskolen er et hyggeligt sted i nogle fede omgivelser, hvor de kan få et frirum til at dyrke ungdomslivet og være fri for forældrene. Det er ikke sikkert, at det er i år, vi kommer i mål med den ambition. Det kan være, der tager flere år, men jeg har også tænkt mig at være her på den lange bane, siger Søren Voigt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Jacob Bank forfølger sin OL-chance

Annonce