Annonce
Horsens

Nyfødte horsensianske babyer hedder Summer, Norbjørn og Rihanna

I Horsens toppe William og Ella navnelisten til nyfødte i 2018 - i bunden ligger blandt andet Anastasia og Tajger. Arkivfoto
Knap 500 forskellige pige og drengenavne har fundet vej til de nyfødte babyer i Horsens i 2018. Se hele listen her

Horsens: I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistisk endnu engang de mest populære navne blandt nyfødte i 2018, og mens William både indtager førstepladsen på landsplan og i Horsens Kommune med 15 stk, er førstepladsen hos pigerne, Ida, på landsplan skiftet ud med Ella i Horsens, som 12 piger er blevet kaldt.

Derudover er der ikke et eneste navnesammenfald i top fem på landsplan og top fem i Horsens, når det gælder pigerne, og hos drengene er det kun Oscar, som findes på begge lister.

I den anden ende af skalaen findes mere særprægede navne som Sommer, Norbjørn og Loke, som kun er givet til en enkelt baby, men også mange kendte danske navne som Laurits, Kristine og Rasmus har kun fundet vej på navneattesten hos én nyfødt i 2018.

Se listen på Danmarks Statistik over de mest populære navne til nyfødte i hele landet

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce