Annonce
Horsens

Nye Wall of Sound-navne: Stærke kvinder og beat-tung verdensmusik

70-årige Annisette Koppel kommer i den grad til at trække aldersgennemsnittet op blandt de optrædende på Wall of sound 2019. Den karismatiske sanger og resten af The Savage Rose har imidlertid en appel, der rækker på tværs af generationer, og derfor er de også relevante på festivalen, der ellers primært retter sig mod byens unge koncertpublikum, forklarer Jeppe Vind. Arkivfoto: Mette Mørk
Wall of Sound tæt på fuldt program til den anden udgave byens ny september-festival.

Horsens: Legendariske Savage Rose, kæmpetalentet Jada og de verdensmusik-beat-boksende genre-bastarder Analogik.

Sådan ser seneste tilføjelse ud til programmet for dette års udgave af den to dage lange musik- og ha' det fedt-festival Wall of Sound i Horsens.

Festivalen, der finder sted på Fængslet i september, har fredag offentliggjort sine nyeste bookinger, og det er en glad musikchef Jeppe Vind, der bl.a. kan sætte flueben ud for Savage Rose.

Den vokale urkraft Annisette Koppel og bandet er ikke flittige gæster i Horsens, men det rådes der bod på nu, og med dem ombord rammer festivalen, der ellers primært har ungdommen som målgruppe, bredere, mener Vind.

- Savage Rose er et unikum på den danske livescene og stadig drønaktuelle indholdsmæssigt. Publikumsmæssigt har de en tilhørerskare, der krydser generationer, så ja, vi kommer til at favne lidt bredere med dem. Wall of Sound handler først og fremmest om to dages fest med god atmosfære og god livemusik, og der er Savage Rose fantastiske. De har på ingen måde overspillet Horsens tidligere. Tværtimod har vi stået med et vakuum, så det er på høje tid, vi får dem forbi, siger musikchefen.

Annonce

Programmet for Wall of Sound 2019

Phlake

The Savage Rose

Kesi

Topgunn

Liss

Jada

Den Sorte Skole (DJ-set)

Klumben & Raske Penge

Analogik

Alexander Oscar

Kops

Velvet Volume

Genrebastarder og neofeministisk kæmpetalent

Jada kalder han et af de danske navne, der kan komme til at hamre op ad kendtheds-skalaen i de kommende år.

Hun vandt prisen P3 Talentet ved 2019-udgaven af P3 Guld-prisuddelingen, og ved uddelingen af Steppeulven-priserne blev hun også kaldt på scenen. Der for at modtage priserne for Året sang, "Keep cool" og som Årets håb, fremhæver Jeppe Vind.

- Hun har et niveau, der rækker langt ud over Danmarks grænser, og hun kan nå langt. Hun er en kunstner med noget på hjerte; neofeminist kan man vel kalde hende og en repræsentant for tidsånden af i dag, og det er noget, vi gerne vil være talerør for; det her med at være kvinde i det moderne samfund, siger Jeppe Vind.

Med bookingen af Analogik udvider Wall of Sound samtidig sit genre-spænd i år.

- Efter en kreativ dvale er de aktuelle igen, og her taler vi om et band, som virkelig har været med til at definere koblingen mellem world music og noget psykedelisk med cool samples og beats. Det er en genre, som bare gør sig ualmindeligt godt, og da vi havde dem på KulisseLageret for nogle år siden, leverede de varen helt forrygende. Meget af det er jo håndspillet, og nu da de har skruet op for livedelen, er vi glade for at få dem forbi, siger Jeppe Vind.

Få huller tilbage i programmet

Med de tre seneste tilføjelser er Wall of Sound tæt på at have fyldt alle huller i programmet for festivalen, der finder sted 6.-7. september.

- Vi mangler to, måske tre navne endnu, og dem håber vi at kunne præsentere inden for de næste to-tre uger. I hvert fald inden sommerferien, siger Jeppe Vind.

I forvejen er navne som Phlake, Kesi, Den sorte skole og Velvet Volume blandt de kendte navne på Wall of Sound 2019.

Se hele det foreløbige program i faktaboksen.

Jada modtog tidligere i år talentprisen ved P3 Guld-prisuddelingen. Hun er stormet frem med singlerne "Keep cool", "Sure" og "Lonely", efter hun debuterede på Roskilde Festival sidste år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce