x
Annonce
Brædstrup

Nye tilbud til byens unge: Ungecafe gør klar til et travlt forår

Leder af Free Zone Simon Lindstrøm Jakobsen er tilfreds med starten for byens nye ungdomscafé. Nu håber han, at cafeen kan være med til at skabe endnu flere oplevelser og aktiviteter for byens unge. Arkivfoto: Morten Pape
Et møde om mulig opstart af Natteravne i Brædstrup, kickoff på frivilligportal med nye tilbud til byens unge og deltagelse i Danmark Spiser Sammen er nogle af de tiltag, som Brædstrups ungecafé Free Zone barsler med i dette forår.

Brædstrup: Der må gerne være flere tilbud for de unge i Brædstrup, og det vil byens nye ungdomscafé Free Zone gerne være med til at skabe.

Sådan lyder det fra cafeens leder, Simon Lindstrøm Jakobsen, som siden august har stået i spidsen for de unges nye mødested Free Zone, der har fået lokaler i kælderen under Brædstrup Bibliotek på Niels Wongesvej.

Da Free Zone blev etableret, var det tanken, at cafeen skulle være med til at løfte nogle nye tilbud til byens unge. Det kunne være, at der var nogle, der ville lære de unge kreative håndværk som hækling, syning, madlavning, trædrejning, scooter-værksted eller noget andet. Det er samtidig ikke noget, som behøver at tage en stor del af ens fritid. Man kan nemlig byde ind med arrangementer, efter hvad man har tid og lyst til.

Annonce

Free Zone

Den nye ungdomscafé Free Zone er resultatet af et samarbejde mellem Brædstrup Lokalråd og Sund By Horsens.

Free Zone holdt sin første klubaften for byens unge 24. august 2019.

Formålet er blandt andet at give de unge i Brædstrup et fristed og muligheder for at mødes og udfolde sig.

Målgruppen er for unge lige fra 16 til 29 år - og det er vel at mærke alle typer unge.

Flere frivillige på banen

For at få gang i den nye såkaldte frivilligportal inviterer Free Zone nu alle interesserede til et kickoff-møde torsdag 30. januar klokken 19.30 i den gamle byrådssal. Her vil Simon Lindstrøm Jakobsen fortælle om sine tanker og ideer, mens byens unge og borgere har mulighed for at komme med deres.

- Det her er noget, som hele Brædstrup må hjælpe med. Målet for os i Free Zone er, at vi får flere typer af specialaftener i 2020, fordi vi kan se, at det aktiverer forskellige typer unge. Formålet for os er netop at få forskellige typer unge til at mødes, fordi vi tror på, at det kan de unge lære mest af, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Han håber, det bliver muligt både at skaffe frivillige voksne til at lave arrangementer for de unge, men også frivillige til at stå i cafeen.

- I øjeblikket har vi åbent til klubaftener en gang om ugen, men nogle af de unge har givet udtryk for, at de godt kunne tænke sig to gange om ugen. Derfor ville det være fint, hvis vi kunne få nogle frivillige til at stå for en klubaften af og til, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Møde om Natteravne

I Free Zone vil man gerne forbinde alle generationer i byen, og derfor har ungecaféen 11. februar inviteret Leif Christiansen, der er chefkonsulent i Fonden for Socialt Ansvar, på besøg til at tale om konceptet Natteravnene.

- Brædstrup har tidligere haft natteravne i byen, og her lægger vi gerne op til en debat om, hvorvidt vi skal have det igen. Hvis det kan skabe tryghed for både unge og voksne, er det jo helt sikkert en god ting. Jeg har også set, at Give, Thyregod og Ry har en afdeling af Natteravnene, så derfor kan Brædstrup også, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Lederen af Free Zone håber, det bliver muligt med byens hjælp at skabe et travlt forår for de unge, hvor nye ideer og initiativer for lov til at blive prøvet af.

Tiltag mod ensomhed

Free Zone har også planer om at undersøge, om Brædstrup skal være med i det landsdækkende initiativ, Danmark Spiser Sammen, som Folkebevægelsen mod Ensomhed står for. Det foregår i uge 17.

- Vi synes, det er et rigtigt godt initiativ, og netop kampen mod ensomhed er noget, som ligger os meget på sinde. Vi vil derfor undersøge, om det er muligt at lave sådan et arrangement i Brædstrup, siger Simon Lindstrøm Jacobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce