Annonce
Horsens

Nye regler: Spar penge med en deltidsplads til dit barn, mens du er på barsel

Barslende har fra første januar ret til at have større børn på deltid i institution, og der er mange penge at spare. Foto: Colourbox

Nye regler i dagtilbudsloven giver barslende ret til deltidsplads i daginstitution til store søskende, mens mor eller far er på barsel.

Horsens: Spar 888 kroner om måneden og få en deltidsplads til dit barn i daginstitution, mens du er på barsel. Det giver den nye dagtilbudslov, som trådte i kraft 1. januar mulighed for.

I praksis betyder det, at barslende i Horsens og resten af landet kan få lov til kun at betale for at have deres store børn i daginstitution 30 timer om ugen på en deltidsplads, så længe moren eller faren går hjemme på barsel med lillebror eller lillesøster.

- Jeg synes, det lyder meget fornuftigt. Det er en ret, som forældrene har, og det kan være fint, når de alligevel går hjemme i forbindelse med en barsel, lyder det fra Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune.

Annonce

Jeg synes det lyder meget fornuftigt. Det er en ret, som forældrene har, og det kan være fint, når de alligevel går hjemme i forbindelse med en barsel

Lone Ørsted (S), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune

Mange penge at spare

Den nye mulighed for en deltidsplads under barsel kan skabe lidt ekstra rum i budgettet i en tid, hvor der skal købes både bleer og babymos og måske investeres i en ny barnevogn eller tremmeseng.

Og der er penge at spare, hvis man holder storebror eller storesøster hjemme. På en almindelig vuggestueplads sparer forældrene 888 kroner om måneden, på en dagplejeplads er besparelsen 715 kroner, og på en plads i børnehaven er der 473 kroner at spare, hvis forældrene tager imod muligheden for en deltidsplads. Og det er der allerede flere af kommunernes barslende, som er interesserede i.

- Der er allerede 15 personer, som har henvendt sig og vist interesse for muligheden for deltid, fortæller Lone Ørsted.

For at benytte deltidsordningen skal forældre, som ikke er på fuld barsel, men som begynder at arbejde delvist igen, mindst have en 15 timer kortere arbejdsuge end en normal fuldtidsuge. Derudover skal man ansøge Horsens Kommune om en deltidsplads senest to måneder før periodens start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce