Annonce
Horsens

Nye regler: Slut med at parkere campingvogne og trailere på gaden i flere dage

Trailere og campingvogne må fremover ikke længere parkeres på gaden i længere tid. Det har politikerne i Horsens Byråd besluttet. Arkivfoto

Politikerne i Horsens Kommune har besluttet at forbyde langtidsparkering af trailere og campingvogne. Det sker bl.a. for at højne trafiksikkerheden.

Horsens: Hvis du er den glade ejer af en trailer, campingvogn eller lignende, er det ikke længere lige gyldigt, hvor du parkerer den. Og hvor længe.

Nye regler, der trådte i kraft i Horsens Kommune pr. 1. januar, betyder, at det ikke længere er lovligt at parkere trailere og campingvogne i mere end 18 timer på veje inden for bygrænserne.

Opstramningen kommer efter, at byrådet i Horsens har godkendt en ny bekendtgørelse om standsning og parkering i kommunen. Bekendtgørelsen er blevet ændret, efter der har været fokus på langtidsparkering af lastbiler i kommunens industriområder.

I samme omgang har politikerne besluttet at ændre reglerne, så de også dækker parkering af trailere og campingvogne på villavejene.

- Ændringen i reglerne er lavet for at sikre, at trailere og lignende ikke optager parkeringspladser for biler på vores veje. Vi får jævnligt henvendelser fra borgere, som klager over, at der holder trailere eller lignende langtidsparkeret på veje, og det vil vi gerne gøre noget ved, fortæller Allan Lyng Hansen, der er afdelingschef i trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Annonce

Ændringen i reglerne er lavet for at sikre, at trailere og lignende ikke optager parkeringspladser for biler på vores veje. Vi får jævnligt henvendelser fra borgere, som klager over, at der holder trailere eller lignende langtidsparkeret på veje, og det vil vi gerne gøre noget ved.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef trafikafdelingen, Horsens Kommune

Vil hæve trafiksikkerheden

Afdelingschefen håber, at de nye regler kan være med til at hæve sikkerheden på de lokale veje, da de parkerede trailere kan være svære at se.

- Trailere har ikke reflekser på alle sider, og derfor er der også et trafiksikkerhedsmæssigt sigte med at ændre på reglerne, siger Allan Lyng Hansen.

Det er de kommunale p-vagter, der skal håndhæve de nye regler for parkering af trailere.

- P-vagterne vil fremover holde mere øje med trailere og campingvogne, når de alligevel færdes i bybilledet. Men vagterne har rigeligt at lave, så det er ikke noget, de kommer til at køre specifikt efter, siger Allan Lyng Hansen, som dog opfordrer borgerne til at give lyd til kommunen, hvis de oplever langtidsparkerede trailere eller campingvogne i bybilledet.

- Så vil p-vagterne svinge forbi og kigge på det, siger han.

Afgiften for at lade en trailer eller en campingvogn holde ulovligt parkeret er den samme, som hvis en bil holder ulovligt parkeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce