Annonce
Erhverv

Nye regler på kommunens byggepladser: Ansatte skal bære ID

På de kommunale byggepladser i Horsens Kommune skal alle ansatte fra 2019 bære ID-kort, der viser, at de hører til en virksomhed, der lever op til kommunens arbejdsklausuler og sociale klausuler. Arkivfoto: Michael Svenningsen

I det nyligt vedtagne budgetforlig har Horsens Byråd bestemt at indføre ID-kontrol på kommunale byggepladser. Samtidig fjernes udbudsgrænsen på en million kroner.

Horsens: "Må jeg se dit ID-kort," vil være et spørgsmål, som ansatte på kommunale byggepladser skal vænne sig til at blive stillet.

Fra 2019 bliver det nemlig et krav at bære ID-kort som ansat på kommunale byggepladser i Horsens. Det har et enigt Horsens byråd bestemt.

Dermed bliver Horsens Kommune den blot anden i Danmark, der indfører krav om ID-kort på kommunale byggepladser. Et krav, der skal sikre, at de ansatte hører til virksomheder, der lever op til kommunens arbejdsklausuler og sociale klausuler.

Og det er klogt, mener formand for 3F i Horsens og Omegn Hans Sørensen.

Selvom vi ikke synes, vi er ramt af social dumping og problemer på byggepladserne i Horsens, er det her et godt redskab til at sikre, at alt går ordentligt til.

Hans Sørensen

Pas på bureaukratiet

- Det er rigtig godt at få indført sådan en ordning. Selvom vi ikke synes, vi er ramt af social dumping og problemer på byggepladserne i Horsens, er det her et godt redskab til at sikre, at alt går ordentligt til, siger Hans Sørensen, der dog samtidig advarer mod, at ordningen bliver et bureaukratisk foretagende.

- Hvis en gruppe tømrere eksempelvis er i gang med et byggeri og skal have fat i en elektriker, men kun kan få fat i en, der ikke har ID-kort, så skal der ikke gå flere dage, før han får det, hvor byggeriet samtidig går i stå, siger Hans Sørensen.

Den anden kommune, der indfører ID-kort på kommunale byggepladser, er København Kommune.

Annonce

Et klart signal

Foruden indførelsen af ID-kort har byrådet besluttet at fjerne udbudsgrænsen på en million kroner.

Det betyder, at kommunens klausuler skal overholdes selv ved mindre anlægsarbejdsopgaver, heriblandt at virksomheder skal påtage sig et socialt ansvar ved at have lærlinge.

Ikke desto mindre er der et lille forbehold, fastslår Claus Kvist, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, der er manden bag forslagene om ID-kort og fjernelse af udbudsgrænsen.

- Hvis man har et lille enmandsfirma, skal man ikke tvinges til at have lærlinge, for det giver ikke mening. Det skal være sådan, at de virksomheder, der har kapacitet til at løfte et socialt ansvar, skal gøre det, siger han, der er tilfreds med at have fået forslaget igennem.

- Vi vil sende et klart signal om, at selv ved mindre opgaver vil vi have spillereglerne opfyldt, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce