Annonce
Hedensted

Nye natteravne på vej i to byer: Der er brug for at tage problemerne i opløbet

To lokalafdelinger af Natteravnene blev etableret i Uldum og Hedensted/Løsning tilbage i 2019. Nu overvejer man at følge trop i Rask Mølle og Hornsyld. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Rask Mølle og Hornsyld er der nye, lokale natteravne på vej. Vel at mærke hvis der er nok frivillige, der melder sig til at skabe sikre fester for de unge. Det er der især brug for ved skaterbanen i Rask Mølle, lyder det fra den lokale SSP-koordinator.

Rask Mølle/Hornsyld: - De problemer, der har været de seneste par år, når unge fester, vil vi gerne tage i opløbet i år, siger SSP-koordinator i den vestlige del af Hedensted Kommune, René Rørvig, om baggrunden for et kommende informationsmøde 8. juni i Rask Mølle, hvor formålet er at rekruttere frivillige til den ene af to nye lokalafdelinger af organisationen Natteravnene.

I Hornsyld er der nemlig også taget initiativ til et opstartsmøde, der afholdes 9. juni. Begge dele kommer i kølvandet på organisationens succes med lokalafdelinger i Hedensted/Løsning og Uldum, der har patruljeret siden 2019.

- Natteravnene skal være til stede for at skabe tryghed, og nogle gange har de unge brug for en påmindelse om, hvordan man behandler tingene og tager hensyn til naboerne. Vi fra SSP-teamet kan ikke være til stede hele tiden, og derfor håber vi, at eksempelvis en række forældre vil hjælpe med opgaven, siger SSP-koordinator Lone Toft, der tager sig af den østlige del af kommunen.

Annonce

På forkant med skaterparken

De problemer i Rask Mølle, som René Rørvig indledningsvis omtalte, foregår især i byens skaterpark.

- Nu, når vejret er godt, og hele sommeren igennem, forventer vi, at de unge samles her igen. Det må de hjertens gerne, og det er et dejligt sted, men vi har brug for Natteravnene til at gå forbi og tage en snak med de unge om eksempelvis musikkens lydniveau eller deres adfærd, for man glemmer måske naboerne, når man hygger sig, siger René Rørvig og nævner også spejderhytten i Rask Mølle som et område, hvor der tidligere har været behov for ekstra øjne på festlighedernes karakter.

- Men de unge er ved at trække sig væk fra spejderhytten igen, så det handler om, at Natteravnene møder de unge ,der hvor de er, også når de vælger nye steder at hænge ud, uddyber René Rørvig, der også håber, at de lokale forældre har lyst til bakke op om initiativet begge steder i kommunen.


Nu, når vejret er godt, og hele sommeren igennem, forventer vi, at de unge samles her igen. Det må de hjertens gerne, og det er et dejligt sted, men vi har brug for Natteravnene til at gå forbi og tage en snak med de unge om eksempelvis musikkens lydniveau eller deres adfærd, for man glemmer måske naboerne, når man hygger sig.

René Rørvig, SSP-koordinator


Annonce

Minimum ni frivillige

I forhold til patruljeringen i Hornsyld er SSP-koordinator Lone Toft påpasselig med at fremhæve specifikke geografiske områder, hvor kommende natteravnes indsats er særlig nødvendig. I stedet siger hun:

- Det kunne være alle steder i lokalområdet, for selv i den mindste flække er der altid nogle unge, der hænger ud. Det er der, vi skal møde dem.

I både Hornsyld og Rask Mølle skal der være minimum ni, der har lyst til at være frivillige natteravne, før lokalafdelingerne kan stables endeligt på benene. Det skyldes blandt andet kravet om, at man altid skal gå tre og tre sammen. Men ideelt set skal der helst være 12 til 15 frivillige, så den enkelte kan nøjes med en tur tre til fire weekender om året, fortæller René Rørvig, der forventer, at der er styr på organiseringen af lokalafdelingerne i slutningen af juni.

Han understreger, at det er helt uforpligtende at komme til informationsmøderne.

Natteravnene

  • Natteravnene er en frivillig organisation bygget som et franchise-koncept til frivillige, som lokalt medvirker til at skabe tryghed især for børn og unge ved en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det offentlige rum.
  • De frivillige er lokale voksne i alle aldre, der går rundt i området på relevante tidspunkter i hold på tre iført en karakteristisk gul beklædning.
  • De har hverken sociale eller politimæssige beføjelser og griber ikke fysisk ind. Men de er let genkendelige, hvis de unge har brug for en hjælpende hånd eller et godt råd.
  • Kommende Natteravne får en lille uddannelse i at være Natteravn. De får information om spilleregler, og de får mulighed for at høre om unges adfærd, lidt viden om psykologi, rusmidler og misbrug. De får også indsigt i SSP's forebyggende arbejde og opgaver samt tilbud til de unge.
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce