Annonce
Horsens

Nye kræfter i træningscenter

De nye indehavere af Horsens Crossfit, ægteparret Martin og Tine Borup. Til højre den tidligere ejer, Peter Baadsmand. Privatfoto
Horsens Crossfit på Alrøvej har fået nye ejere.

Horsens: Der er kommet nye ejere af træningscentret Horsens Crossfit på Alrøvej.

Det er Tine og Martin Borup fra Hou, der har overtaget det syv år gamle træningscenter. De driver i forvejen træningscentret CF Varmeværket i Odder.

Tine Borup forklarer, at den tidligere ejer af Horsens Crossfit, Peter Baadsmand, er flyttet til København og derfor har ledt efter nogle med bedre tid til at drive centret.

Og her faldt der altså et tilbud af til Tine og Martin Borup, der kendte Peter Baadsmand fra crossfit-verdenen.

- Crossfit-træning er meget socialt. Vi er lidt i samme båd allesammen, og det er kulturen. Vi gør det hele sammen og går meget op i at kende hinandens navne. Og da Peters forældre så også kommer fra Odder, kendte vi hinanden. Martin og jeg har flere gange tænkt på at udvide vores center mod Skanderborg eller Aarhus, men nu blev det så Horsens, fortæller Tine Borup.

Parret har overtaget hele centret og bevarer navnet Horsens Crossfit.

- Der bliver ikke de store forandringer med os som ejere. Men der bliver selvfølgelig lavet lidt om løbende, og vi starter ud med at lave flere hold og interne arrangementer. Vores populæreste hold, WOD (Workout of the day, red.), bevarer vi også, og vi vil tænke i flere trænerseminarer og optimere nogle af holdene. Men det bliver først hen over efteråret, siger Tine Borup, der ud over nybagt ejer af et træningscenter også er blevet nybagt mor.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce