Annonce
forside

Nye kameraer afslører dem - mistanke om organiseret tyveri på genbrugspladser

Hedensted Kommune er plaget af tyveri fra genbrugspladserne. Særligt eftertragtet er metaller, elektronik og batterier. Materialer, som tyvene kan sælge til genbrug for en betragtelig sum penge. Arkivfoto

Nye kameraer afslører, at det formentlig er organiserede kriminelle, der står bag omfangsrigt tyveri fra kommunens genbrugspladser.

Hedensted: Tyveri af metaller, elektronik og batterier er de seneste år steget drastisk fra Hedensted Kommunes genbrugspladser.

Men nu har kommunen en forhåbning om at få sat en stopper for de kriminelle aktiviteter.

Nye overvågningskameraer på Remmerslund Genbrugsstation har nemlig fanget flere af de formodede tyve på fersk gerning.

- Ud fra optagelserne har vi mistanke om tyveri, der er omfangsrigt, og som ser ud som organiseret kriminalitet. Vi har anmeldt de formodede tyve til politiet, som også har fået overdraget optagelserne fra kameraerne, fortæller Morten Christensen fra Hedensted Kommunes bygge- og erhvervsservice.

Annonce

Afskrækkende effekt

Folkebladet har tidligere beskrevet det eskalerende problem med tyveri fra genbrugspladser, der i sidste ende resulterer i en dyrere affaldsregning hos borgerne.

- Det er ikke småting, kommunen mistænker de pågældende personer for at have stjålet, og derfor har vi også gjort en del for at få bugt med problemet. Med politianmeldelsen håber vi at have taget endnu et skridt mod en løsning, siger Morten Christensen og tilføjer:

- Ud over at have fået fat i flere af de formodede tyve, håber vi naturligvis på en afskrækkende effekt blandt andre, der stjæler af kommunens skrot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce