Annonce
forside

Nye kameraer afslører dem - mistanke om organiseret tyveri på genbrugspladser

Hedensted Kommune er plaget af tyveri fra genbrugspladserne. Særligt eftertragtet er metaller, elektronik og batterier. Materialer, som tyvene kan sælge til genbrug for en betragtelig sum penge. Arkivfoto

Nye kameraer afslører, at det formentlig er organiserede kriminelle, der står bag omfangsrigt tyveri fra kommunens genbrugspladser.

Hedensted: Tyveri af metaller, elektronik og batterier er de seneste år steget drastisk fra Hedensted Kommunes genbrugspladser.

Men nu har kommunen en forhåbning om at få sat en stopper for de kriminelle aktiviteter.

Nye overvågningskameraer på Remmerslund Genbrugsstation har nemlig fanget flere af de formodede tyve på fersk gerning.

- Ud fra optagelserne har vi mistanke om tyveri, der er omfangsrigt, og som ser ud som organiseret kriminalitet. Vi har anmeldt de formodede tyve til politiet, som også har fået overdraget optagelserne fra kameraerne, fortæller Morten Christensen fra Hedensted Kommunes bygge- og erhvervsservice.

Afskrækkende effekt

Folkebladet har tidligere beskrevet det eskalerende problem med tyveri fra genbrugspladser, der i sidste ende resulterer i en dyrere affaldsregning hos borgerne.

- Det er ikke småting, kommunen mistænker de pågældende personer for at have stjålet, og derfor har vi også gjort en del for at få bugt med problemet. Med politianmeldelsen håber vi at have taget endnu et skridt mod en løsning, siger Morten Christensen og tilføjer:

- Ud over at have fået fat i flere af de formodede tyve, håber vi naturligvis på en afskrækkende effekt blandt andre, der stjæler af kommunens skrot.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Annonce