Annonce
forside

Nye kameraer afslører dem - mistanke om organiseret tyveri på genbrugspladser

Hedensted Kommune er plaget af tyveri fra genbrugspladserne. Særligt eftertragtet er metaller, elektronik og batterier. Materialer, som tyvene kan sælge til genbrug for en betragtelig sum penge. Arkivfoto

Nye kameraer afslører, at det formentlig er organiserede kriminelle, der står bag omfangsrigt tyveri fra kommunens genbrugspladser.

Hedensted: Tyveri af metaller, elektronik og batterier er de seneste år steget drastisk fra Hedensted Kommunes genbrugspladser.

Men nu har kommunen en forhåbning om at få sat en stopper for de kriminelle aktiviteter.

Nye overvågningskameraer på Remmerslund Genbrugsstation har nemlig fanget flere af de formodede tyve på fersk gerning.

- Ud fra optagelserne har vi mistanke om tyveri, der er omfangsrigt, og som ser ud som organiseret kriminalitet. Vi har anmeldt de formodede tyve til politiet, som også har fået overdraget optagelserne fra kameraerne, fortæller Morten Christensen fra Hedensted Kommunes bygge- og erhvervsservice.

Annonce

Afskrækkende effekt

Folkebladet har tidligere beskrevet det eskalerende problem med tyveri fra genbrugspladser, der i sidste ende resulterer i en dyrere affaldsregning hos borgerne.

- Det er ikke småting, kommunen mistænker de pågældende personer for at have stjålet, og derfor har vi også gjort en del for at få bugt med problemet. Med politianmeldelsen håber vi at have taget endnu et skridt mod en løsning, siger Morten Christensen og tilføjer:

- Ud over at have fået fat i flere af de formodede tyve, håber vi naturligvis på en afskrækkende effekt blandt andre, der stjæler af kommunens skrot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det da helt sølle med cafeen på Kildebakken

Læserbrev: I Horsens Posten fra tirsdag 7. januar kan vi læse, at "herreværelser skal få enlige, ældre mænd ud over dørtærsklen". Det må siges at være et godt initiativ, som de fleste af os vel kan støtte op om. Når jeg alligevel ikke klapper overstadigt i mine små hænder, skyldes det, at den slags har eksisteret før uden at være organiseret af velmenende mennesker i Ældre Sagen og provstiet. For 16-17 år siden lukkede FOF Rosing Ræderske et hold i bogbinding. Prisen steg, og derfor var der et stort frafald, som resulterede i, at det ikke kunne fortsætte. Vi, der var tilbage, flyttede på Kildebakken og fortsatte som aktiveringsgruppe. Det var et rart sted at komme, og navnligt cafeen i kælderen var en succes. Priserne var rimelige, og der kom mange, som spiste deres mad dér hver dag. Der var flere faste grupper, som helt spontant var blevet dannet uden behov for organisering eller tilskud. Det sluttede brat, da priserne et par år senere blev sat op. Pludselig havde mange ikke råd mere. Der blev tomt, og jeg tvivler på, at den merfortjeneste, der var stipuleret, blev til noget. Nogle år senere blev så madlavningen centraliseret, og så var der heller ikke nogen madduft til at bygge forventningerne op. Vi på de forskellige hold kunne dog stadig få vores eftermiddagskaffe. Efter at have holdt et par års pause er jeg nu tilbage på Kildebakken; men nu er det da helt sølle med cafeen. Vi kan ikke længere købe eftermiddagskaffe, men må selv sørge for at lave den. Det er stadig et hyggeligt indslag i vores eftermiddag, men vi plejede at købe et stykke lagkage til. Nu står den så på småkager. Mon ikke vore politikere burde se på, om det ikke kunne betale sig at genoplive den gode gamle cafe, som gav så mange mennesker en stor glæde ved at mødes hver dag eller et par gange om ugen? Det kræver naturligvis en tid for at kunne fungere igen, men hvor ville det dog være dejligt.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];