Annonce
Horsens

Nye huse i Provstlund går som varmt brød: 77 nye boliger på vej

Der er rift om grundene i Provstlund, fordi der ikke findes mange steder i kommunen, hvor man kan bo så tæt på skov og sø ifølge indehaver af EDC, Alex Mandrup Paulsen, og lodsejer Hans Bang Hansen. Foto: Henrik Sandvad

Plan- og miljøudvalget har godkendt en ny lokalplan for fjerde og sidste etape af udstykningen i Provstlund. På grund af stor interesse sælges 14 af de 77 nye grunde nu i en udbudsrunde.

Lund: Nye huse går som varmt brød i boligområdet Provstlund, og nu er der endnu flere boliger på vej i den østlige del af Lund.

Således har plan- og miljøudvalget netop godkendt et nyt lokalplansforslag og et tillæg til den eksisterende kommuneplan, så der nu kan opføres 77 nye boliger nord for den nuværende udstykning på Provstlund Allé.

Boligområdet i lokalplanen får vejnavnene fra øst mod vest: Skovløkke, Skovsvinget, Skovtunet og Dalvangen, og dermed udgør de nye udstykninger fjerde og sidste etape af udbygningen i Provstlund.

Området er udlagt til 53 åben-lav boliger og 13 tæt-lav boliger inden for kommuneplanrammen samt 11 åben-lav boliger med hele eller mindre dele af grunden uden for den gældende kommuneplanramme, så derfor sendes der nu både lokalplansforslag og et tillæg til kommuneplanen i otte ugers høring. Det fortæller formanden for plan- og miljøudvalget.

- Vores begrundelse for at sige ja er, at vi kan drage nogle paralleler mellem Provstlund og Nørrestrand. I Lund har man Hansted Ådal bagved, og der er en skovstrækning. Det samme har man ved Nørrestrand, og her får man også fra beboelserne og ned til Nørrestrand et rekreativ område til glæde for de beboere, der kommer i det. Det samme gør vi nu i Lund. Så dér omdanner vi noget landbrugsjord til et grønt område, som bliver slået to gange om året, ned til ådalen, så folk kan få glæde af det. Det synes vi, giver god mening, siger Martin Ravn (V).

Annonce

Flere står klar til at købe

Det nye boligområde i Provstlund er, allerede inden det har fået byrådspolitikernes endelige godkendelse, efterspurgt blandt kommende husbyggere. Således er 20 kommende grundejere skrevet op på en liste for at få lov til at bygge, så derfor sælger udbyderne af grundene, lodsejer Hans Bang Hansen, og EDC nu 14 af de nye grunde i en budrunde.

Her udbydes grundene til mindstepriser fra 795.000 kr. til 1.095.000 kr., og der er budfrist 14. marts.

- Det er en lidt anderledes måde, end vi har gjort tidligere, men vi har fået rigtig mange henvendelser på netop det område, så derfor sætter vi det nu i udbud. Der er fortsat en god hastighed i salget, så området er populært, siger ejendomsmægler Alex Mandrup Paulsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce