Annonce
Erhverv

Nye Horsens-tal: Langt færre lever på integrationsydelse

På et år er antallet af integrationsydelsesmodtagere i Horsens Kommune faldet med 21 procent. En af dem, som er lykkedes med at gå fra integrationsydelse til beskæftigelse, er Nesrin Bakro (nummer to fra venstre), der kom til Danmark fra Syrien i 2016. Hun er i dag ansat i Berit's Hjemmepleje i Horsens. Foto: Morten Pape

Antallet, der får integrationsydelse i Horsens Kommune, er på et år faldet med 69 personer, svarende til 21 procent. Et godt samarbejde med virksomhederne ligger bag, vurderer politiker.

Horsens: Mere end en femtedel af de horsensianere, der for et år siden modtog integrationsydelse, er i dag ikke på listen.

Det viser den seneste opgørelse over modtagere i Horsens Kommune.

Ifølge den var der i juni 2017 327 modtagere af integrationsydelse. Det tal var i juni 2018 bragt ned på 258, svarende til et fald på 21 procent.

Og selvom det tilsvarende fald på landsplan ligger på 24 procent, har Horsens Kommune fortsat færre borgere på integrationsydelse end landsgennemsnittet.

- Det peger i retning af, at kommunen og sprogcentret lykkes med integrationsindsatsen, siger Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

Hun betragter udviklingen som et udtryk for, at flere ledige modtagere er kommet i beskæftigelse.

- De fleste, der kommer til Danmark, vil rigtig gerne have et arbejde, men det er svært at få et arbejde hurtigt, når man ikke taler sproget og ikke kender kulturen. Derfor er det rigtig godt, at antallet af borgere på integrationsydelse er faldet med 21 procent, siger hun.

Annonce

Integrationsydelse

Integrationsydelse er en overførelsesindkomst, der kan gives til personer, der har opholdt sig Danmark i færre end syv af de seneste otte år.Ydelsen kan kun gives, hvis personen ikke opnår forsørgelse gennem anden indtægt.

En person, der ikke forsørger et barn i hjemmet, modtager 6182 kroner om måneden i integrationsydelse.

En person, der forsørger et barn i hjemmet, modtager 8653 kroner om måneden i integrationsydelse.

Derudover kan man under bestemte forhold modtage et ekstra børnetilskud og et dansktillæg.

Kilde: borger.dk

Samarbejde med virksomheder

Udvalgsformanden peger på to forklaringer bag faldet.

- Vi har satset på at opbygge et samarbejde med virksomhederne, og det er lykkedes, siger Lisbeth Torfing.

- Derudover betyder den forbedrede beskæftigelsessituation rigtig meget. For når feltet af ansøgere bliver tyndere, får virksomhederne mere brug for os, siger hun.

I Horsens Kommune er 0,48 procent af befolkningen på integrationsydelse. På landsplan ligger andelen på 0,5 procent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ældre glæder sig til genåbning: Ensomheden er værre end frygten for at blive smittet

Annonce