Annonce
Horsens

Nye faciliteter på Klovenhøj Centret: Politikere vil samle demensindsatsen i Brædstrup

I april blev det første spadestik taget til 12 nye demensboliger på plejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup. Arkivfoto: Morten Pape
Opførelsen af 12 nye demensboliger er i fuld gang på Klovenhøj Centret, og med udvidelserne planlægger velfærds- og sundhedsudvalget at samle en større del af kommunens demensindsats i Brædstrup. Det betyder, at Åpark Centrets demenstilbud skal flyttes.

Brædstrup: I april blev der ved Klovenhøj Centret i Brædstrup taget første spadestik til de 12 første af i alt 60 nye demensboliger i Horsens Kommune.

I samme ombæring har plejetilbuddet i Brædstrup fået en indvendig renovering, og byrådets udvalg for velfærd og sundhed arbejder nu på at samle en større del af kommunens demensindsats på Klovenhøj Centret, for at flere kan få gavn af de tidssvarende faciliteter.

- Det bliver naturligvis billigere med et større, samlet tilbud, og så er faciliteterne på Klovenhøj Centret betydeligt bedre. Det kommer til at øge levestandarden for beboerne, siger formand for velfærds- og sundhedsudvalget Ellen T. Schmidt (S).

Klovenhøj Centret rummede i forvejen 26 demensboliger samt to aflastningspladser, og med udvidelsen - en tilbygning til de eksisterende bygninger - får tilbuddets beboere blandt andet en lukket gårdhave, hvor de kan færdes sikkert og trygt.

Der er blevet holdt møde med pårørende og personale. I det omfang, det er muligt, bliver de demente flyttet sammen med personalet, så det fortsat er kendte ansigter, de møder og er trygge ved.

Ellen T. Schmidt (S), formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens Kommune

Åpark Centret omlægges til ældreboliger

På et møde i velfærds- og sundhedsudvalget blev det desuden drøftet, at borgere og personale tilknyttet de 13 demensboliger i Åpark Centret skal tilbydes at flytte med ind i de nye faciliteter på Klovenhøj Centret.

Åpark Centrets demensboliger omlægges dermed til ældreboliger - som centret i forvejen har 40 af.

- Der er blevet holdt møde med pårørende og personale. I det omfang, det er muligt, bliver de demente flyttet sammen med personalet, så det fortsat er kendte ansigter, de møder og er trygge ved, siger Ellen T. Schmidt.

I forbindelse med udvalgets forslag har vurderingen været, at faciliteterne på Åpark Centret ikke lever tilstrækkeligt op til de demensramte borgeres støttebehov. Blandt andet blev det fremhævet, at plejecentret lå på 1. sal, ikke havde adgang til beskyttede udearealer, og at fællesarealerne ikke er tidssvarende.

Byggeriet på Klovenhøj Centret forventes at kunne blive taget i brug fra 1. marts 2020.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Nyt fra seriefodboldens verden

Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce