Annonce
Horsens

Nye faciliteter på Klovenhøj Centret: Politikere vil samle demensindsatsen i Brædstrup

I april blev det første spadestik taget til 12 nye demensboliger på plejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup. Arkivfoto: Morten Pape
Opførelsen af 12 nye demensboliger er i fuld gang på Klovenhøj Centret, og med udvidelserne planlægger velfærds- og sundhedsudvalget at samle en større del af kommunens demensindsats i Brædstrup. Det betyder, at Åpark Centrets demenstilbud skal flyttes.
Annonce

Brædstrup: I april blev der ved Klovenhøj Centret i Brædstrup taget første spadestik til de 12 første af i alt 60 nye demensboliger i Horsens Kommune.

I samme ombæring har plejetilbuddet i Brædstrup fået en indvendig renovering, og byrådets udvalg for velfærd og sundhed arbejder nu på at samle en større del af kommunens demensindsats på Klovenhøj Centret, for at flere kan få gavn af de tidssvarende faciliteter.

- Det bliver naturligvis billigere med et større, samlet tilbud, og så er faciliteterne på Klovenhøj Centret betydeligt bedre. Det kommer til at øge levestandarden for beboerne, siger formand for velfærds- og sundhedsudvalget Ellen T. Schmidt (S).

Klovenhøj Centret rummede i forvejen 26 demensboliger samt to aflastningspladser, og med udvidelsen - en tilbygning til de eksisterende bygninger - får tilbuddets beboere blandt andet en lukket gårdhave, hvor de kan færdes sikkert og trygt.

Der er blevet holdt møde med pårørende og personale. I det omfang, det er muligt, bliver de demente flyttet sammen med personalet, så det fortsat er kendte ansigter, de møder og er trygge ved.

Ellen T. Schmidt (S), formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens Kommune

Annonce

Åpark Centret omlægges til ældreboliger

På et møde i velfærds- og sundhedsudvalget blev det desuden drøftet, at borgere og personale tilknyttet de 13 demensboliger i Åpark Centret skal tilbydes at flytte med ind i de nye faciliteter på Klovenhøj Centret.

Åpark Centrets demensboliger omlægges dermed til ældreboliger - som centret i forvejen har 40 af.

- Der er blevet holdt møde med pårørende og personale. I det omfang, det er muligt, bliver de demente flyttet sammen med personalet, så det fortsat er kendte ansigter, de møder og er trygge ved, siger Ellen T. Schmidt.

I forbindelse med udvalgets forslag har vurderingen været, at faciliteterne på Åpark Centret ikke lever tilstrækkeligt op til de demensramte borgeres støttebehov. Blandt andet blev det fremhævet, at plejecentret lå på 1. sal, ikke havde adgang til beskyttede udearealer, og at fællesarealerne ikke er tidssvarende.

Byggeriet på Klovenhøj Centret forventes at kunne blive taget i brug fra 1. marts 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce