x
Annonce
Brædstrup

Nye byggeregler i sommerhusområde vedtaget: Slut med forældede byggefelter

Slagballe Bakker er et kuperet naturområde, som siden 1976 har været udlagt som sommerhusområde. I bunden af billedet ses en lille sø, der hedder Karlsø. Arkivfoto: Morten Pape
Det vil i fremtiden være slut med særlige byggefelter, som angiver, hvor der må bygges i sommerhusområdet Slagballe Bakker ved Brædstrup.

Slagballe: Det bliver i fremtiden det almindelige bygningsreglement, der skal gælde, når der skal laves tilbygninger eller bygges nye sommerhuse i sommerhusområdet Slagballe Bakker ved Brædstrup.

Det besluttede et enigt plan- og miljøudvalg på sit seneste udvalgsmøde, da det vedtog en ny lokalplan for området.

Sommerhusområdet i Slagballe Bakker har indtil nu været reguleret med byggefelter på de enkelte matrikler, dvs. det areal, hvor alt byggeri skal ske indenfor. Den regulering har imidlertid givet problemer i det bakkede terræn, og derfor ændres byggeregulativet nu, så det i fremtiden bliver lettere at administrere.

- Udfordringen med et fast byggefelt har været, at det har været svært i forhold til forvaltningen. Nogle af byggefelterne har slet ikke givet mening i forhold til terrænet derude. Så når nogle skulle lave noget om eller bygge et hus, så skulle man dispenseres fra reglerne, og det er en noget længere proces. Nu får vi en lettere forvaltning af området, og det har et flertal af sommerhusejerne derude bakket op om igennem grundejerforeningen, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Annonce

Nu svarer bygningsreglementet til det, man har i alle andre områder, og det plejer at fungere fint.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Friere rammer

Med det almindelige bygningsreglement må sommerhusejere i fremtiden bygge fem meter fra skel. Samtidig sættes der i den nye lokalplan et loft på 200 kvm bebyggelse på grundene, så der ikke kan bygges uhensigtmæssigt store sommerhuse i det specielle naturområde, som i kommuneplanen er udpeget som et bevaringsværdigt landskab.

Udvalgsformanden forventer ikke, at de nye, friere rammer i sommerhusområdet vil give problemer.

- Nu svarer bygningsreglementet til det, man har i alle andre områder, og det plejer at fungere fint. Man har en grundejerforening og tit, når man vil bygge et hus, snakker man også sammen med naboerne, så tit plejer tingene at fungere. Ellers er forvaltningen også inde over, siger Martin Ravn.

Tre indsigelser

I forbindelse med høringen af den nye lokalplan har der været tre indsigelser fra sommerhusejere, som ønsker en mulighed for at opføre bebyggelse, der er større end de 200 kvm, den nye lokalplan lægger op til.

- Der er selvfølgelig nogle, der ikke er tilfredse med den her beslutning, men for langt hovedparten gælder det, at det er det her, de har ønsket. Det er så demokratiets spillerregler, at det ikke er muligt at gøre alle tilfredse, siger Martin Ravn.

I forbindelse med behandlingen af sagen deltog Thomas Monberg Andersen (S) ikke i beslutningen, da han ejer sommerhus i området.

Byggefelter

Et byggefelt er et fastlagt areal, som alt byggeri skal ske indenfor. Et byggefelt fylder som regel kun en del af en byggegrund.

I sommerhusområdet Slagballe Bakker blev der i alt udlagt 75 byggefelter til sommerhuse, da området blev skabt i 1976-77.

Ifølge den gældende byplanvedtægt for området skal enhver matrikel være på mindst 2500 kvm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce