Annonce
Hedensted

Nye byggegrunde i Daugård bliver klar til foråret: Det skal de koste

Det nye boligprojekt på Hestehaven i Daugård (i midten nederst i billedet) ligger meget bynært. Det er første gang siden finanskrisen, der kommer nye boliger og byggegrunde i byen. Foto: Michael Svenningsen

Daugård er en by i udvikling, men det har ikke siden finanskrisen været muligt at erhverve sig en byggegrund i byen. Det bliver der i det nye år, og prisen bliver mindst en halv mio. kr.

Annonce

Daugård: Med skole, købmand og et meget engageret lokalsamfund er Daugård en attraktiv by at bosætte sig i. Det har dog ikke siden finanskrisen været muligt at erhverve sig en byggegrund i byen. Men det bliver der lavet om på nu.

Hedensted Kommune er i samarbejde med en privat virksomhed, GS Boligudlejning, i gang med et byggeprojekt på Hestehaven, hvor 22 lejeboliger sammen med syv parcelhusgrunde kommer på markedet i begyndelsen af det nye år.

Det er kommunen, der står for byggemodningen og salget af de syv parcelhusgrunde, og økonomiudvalget fastsatte mandag prisen for grundene: 500.000 kr. for den mindste og 700.000 kr. for den største.

Der blev taget første spadestik til det nye boligprojekt i Daugård i slutningen af maj i år. Projektet indeholder både udlejningshuse og parcelhusgrunde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Midt i feltet

- Daugård har længe ventet på nye byggegrunde, og vi tror på, at der er et godt potentiale derude. Så vi er i økonomiudvalget ret begejstrede for projektet , siger borgmester Kasper Glyngø (S).

For en gang skyld har Hedensted Kommune ikke skullet bekymre sig om udgifter til arkæologi i forbindelse med en ny udstykning. Det har været med til at banke priserne i vejret på byggegrunde flere andre steder i kommunen, men i Daugård er området tidligere blevet undersøgt, uden at der er fundet spor af interessante fortidslevn.

Priserne i Daugård kommer til at ligge i midterfeltet af, hvad grunde i Hedensted Kommune koster.

De private grunde i Lille Dalby Bakker er med en gennemsnitspris på 800.000 kr. lidt dyrere, mens det med gennemsnitspriser på hhv. 300.000 og 400.000 kr. er billigere at bosætte sig i Rask Mølle eller Uldum. I Stouby koster en grund omkring 500.000, mens nye grunde i Ølsted netop er sat til salg for ca. 660.000 kr.

Grundene i Daugård bliver i første omgang sat til salg i en budrunde, og herefter sælges de evt. tilbageværende grunde til de fastsatte mindstepriser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce