Annonce
Østjylland

Bukse-succes og stor smykkeforretning: Nye butikker på vej til Store Torv

Store Torv får endnu mere liv i takt med at to nye butikker åbnes. Den første om mindre end to uger. Foto: Søren Willumsen
Der bliver færre tomme butikker på Store Torv - snart åbner ny herretøjsforretning med skub fra Løvernes Hule - senere kommer stor smykkeforretning. Cityforening forventer endnu mere liv på torvet, når et nyt opholdsareal indrettes om kort tid der, hvor Vanddragen stod.
Annonce

AARHUS: Der er mere liv på vej til Store Torv efter at to butikker har bebudet, at de åbner afdelinger på det hårdt prøvede torv.

Store Torv har i et par år har været ramt af tomme butikker, men som avisen tidligere har beskrevet, har smykkeforretningen Stenstrup Watches and Jewellery fra København tegnet lejekontrakt på det store lejemål i nummer 3.

Forretningen ville i første omgang have åbnet i april, men så kom lige en verdenspandemi i vejen.

- Ja, det hele er desværre blevet udsat grundet Covid-19. Det gav ikke mening for os at åbne en butik midt i et nedlukket Danmark, så derfor skal butikken først indrettes færdig nu. Vores forventning er, at vi åbner 1. august, fortæller indehaver Lasse Holm Andersen.

Selv om skiltet her blev fotograferet for blot en uge siden er det udskiftet med en ny dato: 11. juni. Da venter Shaping New Tomorrow at åbne for en herretøjsforretning. Foto: Søren Willumsen
Annonce

Komfortabelt herretøj

Allerede i løbet af kort tid kommer der mere liv på den modsatte side af torvet i nummer 6.

Her har den Aalborgensiske iværksættertrio bag firmaet Shaping New Tomorrow lejet sig ind for at sælge herretøj, som administrerende direktør Kasper Ulrich beskriver som "klassisk herretøj med ekstraordinær komfort, der kommer fra sportstøj."

Efter at åbningen er udsat to gange på grund af corona melder firmaet nu ud, at det åbner 11. juni i det 100 kvadratmeter store lejemål.

Firmaet blev landskendt, da de tre iværksættere bag firmaet i april 2018 deltog i tv-programmet Løvernes Hule, hvor investorerne Jesper Buch og Birgit Aaby købte sig ind i firmaet og fik bestyrelsesposter.

- Vi er jo som udgangspunkt en webshop med fysiske butikker i Aalborg og i Pilestræde i København. Men nu åbner vi også butik i Aarhus, fordi vi ser et potentiale her. Vi har fået mere end 1.000 henvendelser i vores onlinebutik fra kunder i Aarhus, der efterspørger en butik. Mange af dem kører i forvejen til Aalborg, men nu vil de snart kunne gå ind i butikken i Aarhus, fortæller Kasper Ulrich.

Indehaverne finder placeringen på Store Torv som et "sweet spot" mellem Strøget og Latinerkvarteret.

- Her vil vi teste et nyt forretningsopbygning med flere digitale løsninger, forud for en international ekspansion, fortæller direktøren.

Ud over skærme i butikken vil der for eksempel i prøverummet blive et trykknap til at tilkalde betjening og mulighed for at ændre på lyset til blandt andet dagslys, så bukser, skjorter og trøjer kan se i forskelligt lys.

Annonce

Cityforening begejstret

Direktøren for Aarhus Cityforening, Claus Bech, er begejstret over den positive udvikling på Store Torv.

- Byrådet har samtidig handlet i ord og tanke og dermed bakket op om torvet. Efter en lang proces er Vanddragen fjernet, og der kommer et nyt og spændende opholdsareal med mulighed for udeservering. Det er midlertidigt, så det skal ikke stoppe her. Vi håber, at byrådet holder fast i ideen om at få et springvand. Især i lyset af corona er det vigtigt at få spændende opholdsarealer på byens torve, siger Claus Bech.

Direktøren tror også på, at man over tid vil se flere onlinebutikker erkende nødvendigheden af at oprette fysiske butikker for at have et sted, hvor kunderne kan mærke på varerne, prøve dem og bytte.

Ure- og smykkeforretningen Stenstrup satte ombygningen af butikken i bero på grund af corona. Nu genoptages arbejdet og man forventer at åbne 1. august. Foto: Søren Willumsen
Bag herretøjsforretningen Shaping New Tomorrow står de tre iværksættere (fra venstre) Christoffer Bak, Kasper Ulrich og Christian Aachmann. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce