Annonce
Horsens

Nye Borgerliges spidskandidat: Horsens skal ikke tage særhensyn til borgere med en anden tro

Hans-Preben Borup-Hansen er spidskandidat for Ny Borgerlige til kommunalvalget. Det er første gang han stiller op i politik. Foto: Lars Juul

I stedet for brok, må man gøre noget selv, siger Hans-Preben Borup-Hansen. Derfor er han gået ind i politik

Østbirk: Man kan altid brokke sig - men nogen gange er man også nødt til at gøre noget selv. Derfor har jeg besluttet at gå ind i politik ved det kommende kommunalvalg, fortæller Hans-Preben Borup-Hansen - eller Preben Hansen, som han kalder sig selv til daglig.

Hans-Preben Borup-Hansen er spidskandidat for det nystiftede parti Nye Borgerlige til kommunalvalget i Horsens den 21. november.

- Jeg har altid fulgt med i politik, men jeg har ikke været aktiv før, siger den 59-årige spidskandidat.

Han arbejder til daglig som industritekniker på Vola i Horsens, og privat bor han på Nybakken i Østbirk - med udsigt ud over Gudenå-dalen mod Suppertoppen

- Lige nu står majsen højt, men prøv at se udover markerne. Vi har en fantastisk udsigt, siger Hans-Preben Borup-Hansen.

Den nybagte politiker har altid stemt til højre for midten.

- Jeg har stemt på Dansk Folkeparti i mange år, men jeg synes, Pernille Vermund (stifter af Nye Borgerlige - red.) trykker på nogle knapper, som tiltaler mig meget. siger han.

- Jeg mener, vi lever i et samfund, der er på vej et forkert sted hen. Bare se på de mange skyderier, vi oplever i øjeblikket. Vi skal ikke gå og være utrygge, siger Hans-Preben Borup-Hansen, og understreger, at han mener, at Danmark er ved at blive islamiseret, og at det skal stoppes.

- Jeg har én holdning: Danskerne først. Vi går ind for, at kommunen ikke tager særhensyn til borgere med en anden tro. Der skal ikke være kønsopdelt svømning, ingen halal i institutionerne og ingen lukkedage ved Eid, siger Hans-Preben Borup-Hansen, der særligt vil styrke ældreområdet.

Partiet vil også satse på mere nærdemokrati - gerne med borgerråd i landsbyer og i bydele i Horsens.

Partiet ser også gerne lokalpolitiet mere til stede i oplandsbyerne.

Den nybagte politiker erkender, at det kan blive svært at slå igennem ved kommunalvalget.

- Vi skal nok i folketinget først, før vi for alvor kan slå igennem. Til gengæld tror jeg, vi får et kanonvalg til den tid, vurderer han

Hvis det lykkes for Hans-Preben Borup-Hansen at komme i byrådet, er han klar til at samarbejde.

- Det er klart, at det nok ikke er enhedslisten, vi kommer til at lege med, men vi går efter størst mulig indflydelse, understreger han.

Annonce

Vi går ind for, at kommunen ikke tager særhensyn til borgere med en anden tro. Der skal ikke være kønsopdelt svømning, ingen halal i institutionerne og ingen lukkedage ved Eid.

Hans-Preben Borup-Hansen, spidskandidat Nye Borgerlige

Opvokset i Indien

Hans-Preben Borup-Hansen er født og opvokset i Indien. Han er søn af en indisk mor og en dansk far.

- Jeg kom til Danmark som 17-årig og arbejdede som maskinarbejder, fortæller han.

Siden blev han uddannet flymekaniker i Karup og har bl.a. været selvstændig med en maskinfabrik og har arbejdet som kvalitetschef.

- Det var for stressende - nu arbejder jeg på Vola - det er et fantastisk arbejde, siger Hans-Preben Borup-Hansen.

Han er gift og har en datter på 22 år.

Der er to kandidater på Nye Borgerliges liste til kommunalvalget.

Udover Hans-Preben Borup-Hansen er det Fred-Inge Olsen, der stiller op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce