Annonce
Debat

Nye Borgerlige om DF og borgmesteren: Man kan ikke andet end få den tanke, at de to er tæt forbundne

Søren Lind Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Efter borgmester Peter Sørensens udmeldinger i Horsens Folkeblad i forrige uge forud for efterårets budgetforhandlinger, hvor Michael Nedersøe (DF) har fremsat kravet om en stadsarkitekt, kan man ikke andet end få den tanke, at de to er tæt forbundne.

Borgmesteren har i flere år afvist at få en stadsarkitekt, så han havde frie hænder til at plastre byen til med betonrædsler og andre arkitektoniske bundskrabere, alt imens Michael Nedersøe har bifaldet denne udvikling og ikke hidtil har udtrykt interesse for at få en stadsarkitekt ansat.

Da Nye Borgerlige i oktober meldte sin ankomst på den kommunalpolitiske scene, var "ansættelsen af en stadsarkitekt bl.a. med henblik på udbedring af visuelle skader", som der står i vor valgfolder, en af vore mærkesager.

Annonce

Venstre og især De Konservative har i nogle år presset på for at få en stadsarkitekt ansat, men løbet panden imod en socialdemokratisk betonmur. Vupti, så pludselig Michael Nedersøes nye interesse for arkitektur og krav om en stadsarkitekt, hvorpå borgmesteren dagen efter er klar til at imødekomme kravet.

Det lugter fælt af aftalt spil eller spin, om man vil.

Hvor hører Michael Nedersøe egentlig hjemme? Vil han i tilfælde af 14 blå mandater på valgnatten, hvoraf kun DF's enlige mandat, måske to, hvis det går højt, peger på ham som borgmester, kaste sin stemme på en anden borgerlig kandidat, eller vil hans stemme gå til Peter Sørensen?

Vælgerne har altså krav på en afklaring, før de går i stemmeboksen, hr. Nedersøe? De vælgere, der overvejer at sætte deres kryds ved DF, må kunne forlange at få klar besked: Støtter DF en socialdemokratisk borgmester, med alt hvad det indebærer af fortsat demokratiunderskud, magtarrogance og manglede transparens, eller ønsker man en ny start med en borgerlig borgmester uden socialdemokratisk systemtænkning og kammerateri?

Hvis det lokale DF har tænkt sig at flirte med Socialdemokratiet, så har Michael Nedersøe vist glemt den huskekage, som Kristian Thulesen Dahl fik ved Folketingsvalget i juni 2019, hvor Socialdemokraterne tømte DF for vælgere.

Meld nu klar kulør, hr. Nedersøe, og meld ud, at også du går målrettet efter, at Horsens får en tiltrængt ny borgmester, enten fra det største eller det næststørste borgerlige parti.

Søren Lind Jensen

Meld nu klar kulør, hr. Nedersøe, og meld ud, at også du går målrettet efter, at Horsens får en tiltrængt ny borgmester, enten fra det største eller det næststørste borgerlige parti.

Annonce
Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Erhverv

Lige nu er der syv ledige lejemål på hovedstrøget - sådan skal tomme lejemål blive til attraktive butikker

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Annonce