Annonce
Debat

Nye Borgerlige om DF og borgmesteren: Man kan ikke andet end få den tanke, at de to er tæt forbundne

Søren Lind Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Efter borgmester Peter Sørensens udmeldinger i Horsens Folkeblad i forrige uge forud for efterårets budgetforhandlinger, hvor Michael Nedersøe (DF) har fremsat kravet om en stadsarkitekt, kan man ikke andet end få den tanke, at de to er tæt forbundne.

Borgmesteren har i flere år afvist at få en stadsarkitekt, så han havde frie hænder til at plastre byen til med betonrædsler og andre arkitektoniske bundskrabere, alt imens Michael Nedersøe har bifaldet denne udvikling og ikke hidtil har udtrykt interesse for at få en stadsarkitekt ansat.

Da Nye Borgerlige i oktober meldte sin ankomst på den kommunalpolitiske scene, var "ansættelsen af en stadsarkitekt bl.a. med henblik på udbedring af visuelle skader", som der står i vor valgfolder, en af vore mærkesager.

Annonce

Venstre og især De Konservative har i nogle år presset på for at få en stadsarkitekt ansat, men løbet panden imod en socialdemokratisk betonmur. Vupti, så pludselig Michael Nedersøes nye interesse for arkitektur og krav om en stadsarkitekt, hvorpå borgmesteren dagen efter er klar til at imødekomme kravet.

Det lugter fælt af aftalt spil eller spin, om man vil.

Hvor hører Michael Nedersøe egentlig hjemme? Vil han i tilfælde af 14 blå mandater på valgnatten, hvoraf kun DF's enlige mandat, måske to, hvis det går højt, peger på ham som borgmester, kaste sin stemme på en anden borgerlig kandidat, eller vil hans stemme gå til Peter Sørensen?

Vælgerne har altså krav på en afklaring, før de går i stemmeboksen, hr. Nedersøe? De vælgere, der overvejer at sætte deres kryds ved DF, må kunne forlange at få klar besked: Støtter DF en socialdemokratisk borgmester, med alt hvad det indebærer af fortsat demokratiunderskud, magtarrogance og manglede transparens, eller ønsker man en ny start med en borgerlig borgmester uden socialdemokratisk systemtænkning og kammerateri?

Hvis det lokale DF har tænkt sig at flirte med Socialdemokratiet, så har Michael Nedersøe vist glemt den huskekage, som Kristian Thulesen Dahl fik ved Folketingsvalget i juni 2019, hvor Socialdemokraterne tømte DF for vælgere.

Meld nu klar kulør, hr. Nedersøe, og meld ud, at også du går målrettet efter, at Horsens får en tiltrængt ny borgmester, enten fra det største eller det næststørste borgerlige parti.

Søren Lind Jensen

Meld nu klar kulør, hr. Nedersøe, og meld ud, at også du går målrettet efter, at Horsens får en tiltrængt ny borgmester, enten fra det største eller det næststørste borgerlige parti.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce