Annonce
Odder

Nye Borgerlige kom halvvejs i mål: - Mere end tilfreds

Brian Vestergaard stillede op som spidskandidat for Nye Borgerlige, der for første gang var opstillet til kommunalbestyrelsesvalg i Odder. Foto: Pressebillede
Nye Borgerlige fik ikke nok stemmer til at sikre et mandat i byrådet, men spidskandidat for partiet Brian Vestergaard erklærer sig alligevel mere end tilfreds med valget.

Odder: - At jeg på så kort tid kunne nå så langt og få så mange stemmer, det er sindssygt!

Sådan siger spidskandidat for Nye Borgerlige Brian Vestergaard, da avisen fangede ham over telefonen en times tid efter stemmerne var blevet talt op. Nye Borgerlige fik 364 stemmer, hvilket svarer til 2,7 procent af stemmerne. En plads i byrådet havde krævet det dobbelte.

Selvom Nye Borgerlige derfor kun nåede halvvejs i mål, var der ikke skyggen af skuffelse at spore i stemmen hos spidskandidaten, over at det i denne omgang ikke blev til en plads i byrådet.

Annonce

- Selvfølgelig havde jeg da håbet på mere, men da stemmerne var talt op, stod jeg egentlig lidt tilbage og tænkte, at jeg heller ikke ville ane, hvad jeg skulle stille op, hvis jeg var blevet valgt ind, siger han.

Det var først for et par måneder siden, at Brian Vestergaard blev udnævnt til spidskandidat for Nye Borgerlige i Odder, hvor det blot seks år gamle parti ikke tidligere har været opstillet til et kommunalbestyrelsesvalg. Alene af den grund er han virkelig stolt over stemmeantallet.

Jeg har jo kun beskæftiget mig med politik i et par måneder, så jeg er egentlig mere end tilfreds.

Brian Vestergaard (NB)

- Jeg vil selvfølgelig ikke sige, at det er fantastisk, men jeg er altså megastolt. Jeg har jo kun beskæftiget mig med politik i et par måneder, så jeg er egentlig mere end tilfreds, siger han.

Enorm respekt for byrådet

Brian Vestergaard stillede op, fordi han fik en direkte opfordring fra partiet. Han har ikke tidligere beskæftiget sig med politik, men han har heller ikke på noget tidspunkt lagt skjul på, at han var en politisk nybegynder.

-Jeg var jo helt på bar bund, det var jeg også i nogle af debatterne. Det tror jeg også godt, at vælgerne kunne mærke, siger han.

Brian Vestergaard fortæller, at han det næste stykke tid blot vil glædes over et veloverstået valg, før han finder ud af om han har lyst til at fortsætte. I så fald vil han se at blive mere gearet til lokalpolitik.

- Jeg synes jo, at lokalpolitik er enormt vigtigt, faktisk synes jeg, at det er vigtigere end landspolitik, siger han og fortæller, at han har enormt stor respekt for dem der sidder i byrådet. - Det kommer man ikke sovende til. Det er slet ikke nogen let opgave, de sidder med.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce