Annonce
Hedensted

Nybygget vandværk er i drift: Det giver renere og lidt dyrere vand

- I bestyrelsen vurderede I, at det ikke kunne svare sig at renovere det gamle vandværk, og I står derfor i dag med fremtidssikret et af slagsen. Tillykke til både forbrugere og bestyrelse med det, sagde borgmester Kasper Glyngø (S). Foto: Michael Svenningsen

Sammenslutningen Glud Vandværk har indviet nyt vandværk i Snaptun.

Snaptun: Over for det gamle vandværk i Snaptun er der gennem de seneste ti måneder blevet bygget nyt vandværk.

Værket står nu færdigt. Indkøringen af det er i gang, og fredag eftermiddag bød vandværksbestyrelsen på taler, rundvisninger, fadøl og hotdogs ved den officielle indvielse.

Formand Johnny Sørensen var den første, der trådte op på trækassen for at tage ordet.

Han berettede om den 83 år lange historie med vandværk på pladsen og kunne efterfølgende over for Folkebladet fortælle, at det for ham er et stort projekt, der er kommet i mål.

- Nu skal jeg til at spekulere over, hvad jeg så skal have tiden til at gå med. Byggeriet har fyldt meget. Jeg har været her fire dage om ugen, sagde han.

Annonce

Nu skal jeg til at spekulere over, hvad jeg så skal have tiden til at gå med. Byggeriet har fyldt meget. Jeg har været her fire dage om ugen.

Johnny Sørensen, formand, Glud Vandværk

Værket i Snaptun

Det hører under Sammenslutningen Glud Vandværk, der også tæller Skjold Vandværk og Hjarnø Vandværk, og har fået navnet Værket i Snaptun.Det er opført overfor det gamle værk i Snaptun, som nu rives ned, og spreder sig over 375 kvadratmeter.

Det løser problemet med misfarvning pga. mangan, det er mere energivenligt, giver en større forsyningssikkerhed og vil være så godt som renoveringsfrit de næste 25 år.

Værkets filtre kan behandle 50.000 liter vand i timen, og dets to store renvandstanke kan rumme 150.000 liter rent drikkevand hver.

I hold fik interesserede mulighed for at se nærmere på vandværkets fire trykfiltre, to renvandstanke og udpumpningsanlæg. Foto: Michael Svenningsen

En spade for en spade

De helt store problemer har der ikke været.

Projektet har holdt sig inden for smertegrænsen på 12 mio. kr., og som Torben Buhl, adm. direktør for entreprenøren Silhorko, sagde i sin tale, så har man i Snaptun været god til at tale lige ud af posen og kalde en spade for en spade.

- Vi har taget slagsmålene med det samme, når de har været der, sagde Johnny Sørensen selv.

Vandværket kan producere 200.000 kbm vand årligt og dække hele forsyningsområdet fra Hjarnø til Møgelkær alene.

Johnny Sørensen, der har siddet i vandværkets bestyrelse i 40 år, takkede både resten af bestyrelsen og byggeudvalget for indsatsen under byggeriet. Til højre ses adm. direktør Torben Buhl, Silhorko-Eurowater A/S. Firmaet har været totalentreprenør i projektet. Foto: Michael Svenningsen

Dyrere, men renere

Men kommer forbrugerne til at mærke nogen forskel?

- Ja, de kommer til at give en krone mere per kubikmeter, svarede Johnny Sørensen med et smil på læberne.

De fleste af vandværkets 1200 kunder bruger mellem 70 og 100 kubikmeter årligt.

Det giver en ekstra regning på knap 90 til 125 kroner, inklusiv moms. Pengene går til tilbagebetalingen af de seks millioner kroner, som vandværket har været ude at låne.

- Vi er egentlig stolte over, at det ikke er mere, sagde Johnny Sørensen om prisstigningen.

Kunderne kommer også til at mærke en anden forskel.

- De får renere vand. Vi har haft mangan i vandet, fordi vi har kørt det for hurtigt igennem filtret. Der har været 0,5 procent i vandet. Nu bliver det 0,02 procent. Så godt som ingenting, sagde Johnny Sørensen.

Omtrent 70 var samlet til indvielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Annonce