Annonce
Ikast-Brande

Nybyggeri skudt i gang: Første spadestik for to personer

Er der to, der står sammen i dansk gravearbejde, så er det Domea-formand Kaare Graversen og borgmester Ib Lauritsen (til højre). De to var fælles om det første spadestik til Rosenhaven. Foto: Peter Hald
Både borgmester Ib Lauritsen og Domea-formand Kaare Gravesen fik gravet med den forsølvede spade i Nørre Snede.
Annonce

Nr. Snede: Første spadestik er en tradition, når et større nybyggeri begynder, og traditionen blev holdt, da boligselskabet Domea mandag middag gav det officielle startskud til Rosenhaven - et almennyttigt boligprojekt i området omkring Rosendalsvej og Spættevej midt i Nørre Snede.

Men traditionen blev også fornyet, for det var ikke blot én person, men to, der sammen gravede med den forsølvede spade. Det var Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) og den lokale Domea-formand Kaare Graversen, der i fællesskab fik taget det symbolske første spadestik til de 21 boliger, der nu skal bygges.

Ib Lauritsen understregede, at forarbejdet og samarbejdet med kommunen var gået godt, og det var i høj grad Kaare Graversens andel, at projektet var blevet til noget. Derfor fik Graversen levet op til sit efternavn og håndterede spaden sammen med borgmesteren. Men de to har nu også arbejdet sammen før, da Kaare Graversen tidligere har været med i byrådet i mange år som repræsentant for DF.

- Det er ret fantastisk at tage hul på et nyt boligområde midt i en by. Men undersøgelser har jo vist, at mange - ikke mindst 60+ generationen - gerne vil bo bynært, sagde Ib Lauritsen.

Rosenhaven

Domea opfører i alt 21 nye boliger bliver opført i det område, hvor maskinfabrikken Nama tidligere lå ved Spættevej og Rosendalsvej i Nørre Snede.
Boligerne opføres som sammenbyggede huse i klynger af tre-tre boliger.
Der opføres seks stk. to-rums boliger på 90 kvadratmeter, ni stk. tre-rums boliger på 100 kvadratmeter og seks stk. fire-rums boliger på 110 kvadratmeter.
Byggeriet er nu begyndt og varer frem til september 2020.
Totalentreprenør er Torntoft & Mortensen A/S. Arkitekt er Ginneruparkitekter A/S, bygherrerådgiver er Bastian Gruppen, og ingeniører er Rønslev Rådgivende Ingeniører ApS.
Annonce

Gør klar til Nama Parken

De nye almennyttige Domea-boliger kommer til at ligge på det område, hvor maskinfabrikken Nama tidligere lå.

I samme område kommer der flere boliger. Nørre Snede Byinvest går nemlig snart i gang med at opføre Nama Parken med 26 lejligheder i to punkthuse på hver fire etager.

Ole Nørgaard Andersen, der er bestyrelsesformand for Nørre Snede Byinvest, havde i skrivende stund ikke dato på det første spadestik til Nama Parken.

- Men det er lige op over, understregede han.

Domea og Nørre Snede Byinvest har koordineret tingene undervejs:

- Jeg må sige tak til Nørre Snede Byinvest for et godt samarbejde, lød det fra Kaare Graversen, der ikke var i tvivl om, at de nye boliger vil blive en gevinst for Nørre Snede.

De to boligprojekter bliver markante i byen og repræsenterer tilsammen en værdi af omkring 80 millioner kroner.

Trods tunge skyer var der et godt fremmøde til spadestiks-ceremonien, der fandt sted på Rosendalsvej i Nørre Snede. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce