Annonce
Horsens

Nybyggere lader sig ikke afskrække af rentestigninger: Så mange byggegrunde er solgt efter budrunde i populært Hatting-område

Foreløbig er 23 ud af 36 byggegrunde, som er i udbud på Biegårds Alle, afsat. Området ligger i den østlige del af Hatting (bunden af billedet). Arkivfoto: Morten Pape
Efter to ugers budrunde kunne Horsens Kommune i denne uge sælge 23 byggegrunde i Hatting. Bosætningskonsulent regner med at sælge yderligere 14 grunde inden sommerferien.

Hatting: Trods en periode med markante stigninger på et fastforrentet kreditlån og generelt svære vilkår for privatøkonomien er der stadig folk, som ønsker at bygge nye parcelhuse i Horsens.

Det kunne Mette Munk Lauritsen, bosætningskonsulent i Horsens Kommune, bevidne, da der onsdag 11. maj var deadline for budrunden på 36 kommunale udstykningsgrunde på Biegårds Alle i Hatting.

Ved budfristens udløb lå der bud fra 26 interesserede købere, som alle havde mulighed for at byde på tre grunde i prioriteret rækkefølge.

Annonce

- Der var desværre fem par, som ikke fik en af deres tre prioriteringer, så status blev, at 21 grunde var solgt efter budrunden - med fine overbud iblandt. Efterfølgende har jeg solgt to grunde yderligere, og dermed er der solgt 23 grunde i alt, siger Mette Munk Lauritsen.

De 23 grundsalg sker i en periode, hvor de danske boligrenter stiger med høj hast. Ved indgangen til 2021 kunne du tegne et 30-årigt fastforrentet realkreditlån med en rente på godt 0,5 procent. Med samme lån følger i dag en rente i nærheden af 3,5 pct, og det er således blev væsentligt dyrere at låne penge til et hus, end det var for et år siden.

Med salgene oven på budrunden er der 14 byggegrunde tilbage i udbuddet på Biesgård Alle, og det er færre, end Mette Munk Lauritsen havde regnet med.

Biegårds Allé rummer i alt 44 parcelhusgrunde og et projektområde. Otte af parcelhusgrundene, som ikke er sendt i udbud endnu, er tiltænkt Horsens Bygger-udstillingen i 2023. Visualisering: Horsens Kommune

- Jeg havde regnet med, at halvdelen ville være solgt nu. Og jeg tror, at det kommer til at gå rimelig hurtigt med at sælge resten. Jeg har talt med rigtig mange, som bevidst har valgt budrunden fra, og som nu kigger på det, der er tilbage. Mit bud er, at de sidste grunde er væk inden sommerferien, siger Mette Munk Lauritsen.

De 14 tilbageværende grunde kan købes til mindsteprisen, som ligger på mellem 700.000 og 925.000 kr., efter "først til mølle"-princippet.

Købere er blevet mere trygge

Biegårds Alle er tredje etape af en større kommunal udstykning i Hatting, der også tæller Kvistvænget og Valborgs Vænge.

Da Valborgs Vænge var i udbud i maj 2021, var samtlige 33 grunde afsat ved budrundens afslutning, og at det ikke blev tilfældet på Biegårds Alle, tolker Mette Munk Lauritsen som et sundt tegn.

Jeg kan mærke på køberne, at de er mere trygge i det nu, end de var for et år siden.

Mette Munk Lauritsen, bosætningskonsulent

- Jeg er rigtig glad for, at vi er tilbage ved mere normale tilstande igen. Jeg kan mærke på køberne, at de er mere trygge i det nu, end de var for et år siden. Dengang gik det rigtig stærkt, og folk var utrygge ved, om de nu fik en byggegrund eller ej, siger hun.

Foruden de 36 parcelhusgrunde har Mette Munk Lauritsen netop sendt en projektgrund på Biegårds Alle i udbud. Grunden tæller 16.853 kvm, og interesserede projektfirmaer har frem til 15. september til at indsende et projektforslag.

Annonce
Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Hedensted

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

AC Horsens For abonnenter

Transfervinduet nærmer sig for AC Horsens: Disse to spillere er på vippen og en ligner et sikkert køb

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Horsens

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Annonce