Annonce
Odder

Nybygger: Grævling er flyttet ind i bunker på hul 12

Denne grævling er flyttet ind i en bunker på hul 12. Og det er svært for Odder Golfklub at opsige lejemålet, da grævlingen er et fredet dyr. Foto: Leif Sig
Odder Golfklubs medlemmer får frit drop, hvis de havner alt for tæt på grævlingegrav. Dyret er fredet, og måske har det unger.

Odder: Hvad gør man, når en grævling slår sig ned i bunkeren på en golfbane? Ingenting, for dyret er fredet, og måske har det unger.

Heldigvis er de fleste medlemmer af Odder Golfklub så gode med køllerne, at de ikke ryger i bunkeren på banens 12. hul.

- Der er nogle, der er uheldige, men som sådan generer grævlingen ikke. Alligevel er det irriterende, at den render rundt der. Der skulle jo være flot revet nede i bunkeren, men grævlingen arbejder jo virkelig, og der ligger nogle totter, den får med op fra hullet. Så man skal helst slå uden om bunkeren, siger Niels Erik Hvillum.

Annonce

Han har i 13 år været formand for Odder Golfklub, som han også har ansvaret for at markedsføre. Men han insisterer på, at det ikke er ham, der har bedt grævlingen om at flytte ind.

Er godt tilpas

- Vi ser den heller ikke til daglig, for det er et natte-dyr. Den må føle sig godt tilpas, og den har garanteret gjort sig klar til at få unger. Den går også ude på fairwayen og roder lidt i jorden og finder lidt dyr. Ellers har vi masser af fasaner herude og en ræv om morgenen, men de fleste dyr holder til i skoven, siger Niels Erik Hvillum.


Som sådan generer grævlingen ikke.

Niels Erik Hvillum, formand Odder Golfklub


Golfklubben har trods corona haft et godt år og fået mange nye medlemmer i det seneste års tid. Samtidig har der også været spor efter aktivitet i bunkeren på hul 12, hvor der er et stort hul og en dyregrav i den ene side. Derfor satte et af klubbens medlemmer Leif Sig for nylig et vildtkamera op.

- Man kunne ikke blive enige, om det var en ræv, eller hvad det var. Jeg kunne se, at der var kommet nogle halm derop og mente, det måtte være en grævling. For at være sikker, satte jeg vildtkameraet op, siger Leif Sig, der har været jæger i mange år.

Vildtkameraet har også fanget to gravænder i bunkeren på 12. hul. Som navnet antyder, graver anden gerne et hul til sin rede eller bruger en rævegrav. Gravænder er fredede. Foto: Leif Sig

Kameraet tog billeder, når der var aktiviteter i bunkeren, og resultatet af tre døgns overvågning var: To fotos af grævlingen, et foto af to gravænder og billeder af omkring 20 golfspillere, som var havnet i bunkeren.

Annonce

Ligeglad med golf

- Vi ved ikke, om grævlingen har hvalpe eller er på vej til at få det. Men vi sætter kameraet op igen om et par måneder for at se, om der er hvalpe. Jeg tror, det er en ræv, der har lavet graven i starten. Grævlinger er lidt dovne og tager ofte en rævegrav og invaderer den. Og den er ligeglad med os golfspillere, mener Leif Sig.

Grævlingen er aktiv om natten, og da den er fredet, bliver den svær at slippe af med.

- Vi må jo ikke skyde den eller noget. Men vi kan lave noget afværge, hvis den ikke har hvalpe. Men vi skal være sikre på, at den er ude af hullet, hvis vi vil spærre det af, siger Leif Sig.

Foreløbig har golfklubben sat et skilt op i bunkeren med opfordring til at vise hensyn. Samtidig er der sat pæle op, så der er fri drop for de bolde, der havner i bunkeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce