Annonce
Hedensted

Ny visionsrådsformand: Vi skal være bedre til at fortælle om vores arbejde

Kenneth Glud Kristensen holder af at være ved havnen og benytter gerne badebroen ved Liniepavillonen. Foto: Elisabet D. Hyttel
Kenneth Glud Kristensen kom som tilflytter til Juelsminde for fire år siden. Nu er han ny formand for Juelsminde Visionsråd, der arbejder med at udvikle byen.

Juelsminde: Når 34-årige Kenneth Glud Kristensen tager sit elløbehjul og ruller rundt i Juelsminde, ser han meget andet end en by for turister og seniorer.

- Juelsminde er en dejlig by også for børnefamilier. Jeg var overrasket over, så mange foreninger der er, og hvor meget de gør. Vi går til gymnastik og håndbold, og jeg har lige fundet ud af at byen har en dartklub, fortæller Kenneth Glud Kristensen med et stort smil.

Han har boet i Juelsminde i fire år og har derfor stadigvæk friske øjne på byen, som han havnede i ved lidt en af tilfældighed.

Annonce

Gik butiksvejen

Han er fra Ålestrup i Nordjylland og vidste ikke helt, hvad hans karrierevej skulle være. Det blev den lokale brugsuddeler, der fik ham på sporet ved at tilbyde ham en læreplads, hvis han tog butiksuddannelsen. Senere kom han til superbrugser i Houlkær ved Viborg og Stensballe i Horsens, inden han tog en tur til Aarhus til butikken på Vesterbro Torv.

- Det var for at prøve noget andet, men det var slet ikke mig. Jeg kan godt lide det med, at jeg kender kunderne, og de kender mig og handler lokalt, forklarer Kenneth Glud Kristensen.

Elløbehjulet er et fint transportmiddel rundt i byen, mener Kenneth Glud Kristensen, der selv bor på Søgade. Foto: Elisabet D. Hyttel

Han søgte derfor en stilling i Juelsminde og kom til SuperBrugsen på Rousthøjs Allé i 2016. Han landende midt i, hvad der skulle vise sig at være en turbulent tid for butikken, for blot et år efter blev brugsuddeleren og souschefen bortvist.  På grund af en tavshedsklausul må han ikke udtale sig om det konkrete hændelsesforløb.

- Al balladen til trods var det en god tid, og jeg synes, vi skabte nogle gode resultater, forklarer Kenneth Glud Kristensen, der efterfølgende valgte selv at sige op.

Annonce

Julekalender og markedsføring

I stedet tog han springet til at blive selvstændig og arbejde med markedsføring, noget han altid har brændt for. I dag står han for at sælge by-julekalendere i blandt andet Horsens, Kolding, Fredericia og Billund og lave hjemmesidearbejde.

- Jeg kan godt lide julekalenderkonceptet, fordi det støtter lokale butikker. Når folk skal indløse deres kalendergaver, kommer de ind i butikker, de aldrig har været i før, forklarer Kenneth Glud Kristensen.

Annonce

Formand for visionsråd

Han har ingen planer om at forlade Juelsminde, hvor han bor sammen med sine to døtre på et og fem år, og hvor også børnenes mor bor. Interessen for byen har netop ført til, at han er blevet formand for Juelsminde Visionsråd.


Juelsminde er bare en skøn by. Den har så mange ildsjæle, der gør en stor indsats.

Kenneth Glud Kristensen


Han begyndte at interessere sig for aktiviteterne i byen, da han kom med i handelsstandsforeningens aktivitetsudvalg, da han var i brugsen. Siden er han blevet en del af JHU, en forening, der arbejder med investeringer i byen.

Den vej kom han med i Juelsminde Visionsråd, som er en sammenslutning af repræsentanter fra 12 foreninger i byen. Visionsrådet er bindeled mellem foreningerne og kommunen og sidder blandt andet med i landdistriktsrådet og det udvalg, der er ved at forberede højvandssikring af Juelsminde.

- Vi kan tage forslag fra borgerne og bringe dem til kommunen eller hjælpe borgerne med at finde ud af, hvordan de kommer videre, forklarer Kenneth Glud Kristensen.

Visionsrådet har blandt andet arbejdet med det nye rekreative område ved Juelsgade, belysningen ved Svanedammen og med en badebro, der skal opføres ved storstranden næste år.

Annonce

Mere synlig

Kenneth Glud Kristensen har været næstformand de senere år og arbejdet tæt sammen med den tidligere formand Karl Ole Knudsen, der fortsætter i visionsrådet, mens Kenneth overtager formandsposten.

- Juelsminde er en god by, som jeg gerne vil være med til at udvikle, så den bliver attraktiv for både lokale og turister.  Vi skal også være bedre til at fortælle  borgerne om, hvad visionsrådet er for noget, og hvad vi arbejder med, så det bliver en af mine opgaver som formand, understreger Kenneth Glud Kristensen.

Tour de Hedensted - Juelsminde

Juelsminde har godt 3800 indbyggere, men tallet mangedobles hver sommer, når turister fylder sommerhuse, campingpladsen og lystbådehavnen.

Byen ligger dog ikke stille resten af året. Der er skole til 10. klasse, efterskolen Hellebjerg, Juelsminde Hallerne og et væld af foreninger, der arrangerer alt fra  koncerter og foredrag til vinterbadning og kajakture.

Juelsminde er kendt for sin smukke natur med skov og strand.

Tour de Hedensted

Da juli bliver foruden den verdensomspændende sportsbegivenhed Tour De France grundet coronakrisen, har Folkebladet sat sig for at lave deres eget imaginære cykelløb.

Avisens journalister har været på rundtur i hele Hedensted Kommune, så du i løbet af sommermånederne kan læse historier fra hvert af kommunens 31 lokalsamfund.

Undervejs vil du blandt andet støde på en polsk kvinde med eget rengøringsfirma, en politisk formand med en minkpassion og et ægtepar, der er ved at bygge deres eget CO2-neutrale klimahus.

Første etape startede i Bjerre, mens ”Tour De Hedensted” rundes af i Hedensted i august.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Annonce