Annonce
Brædstrup

Ny ungdomsplads er klar til brug: Her bliver der plads til fællesskaber på tværs

Både belægning, siddeområder og blomster er kommet på plads på byens nye ungdomsplads, og nu er pladsen også klar til byens unge. Foto: Henrik Sandvad
Som det første projekt i områdefornyelsen er ungdomspladsen på Skolegade færdig. Pladsen åbner for byens unge mandag 8. juni, men på grund af Covid-19 må en egentlig indvielse vente.
Annonce

Brædstrup: Det første spadestik blev taget helt tilbage til november sidste år, men nu skal byens unge heller ikke vente længere.

Som det første projekt i områdefornyelsen i Brædstrup er byens nye ungdomsplads på adressen Skolegade 9 færdig og klar til brug. Horsens Kommune vil åbne pladsen for byens unge mandag 8. juni, men på grund af corona-restriktionerne bliver der ikke nogen festivitas i første omgang.

- Vi kan ikke holde en åbningsfest lige nu på grund af corona-situationen. Den kan vi først holde senere på året, efter forsamlingsforbudet forhåbentligt er ophævet. Indtil da synes vi, at det ville være et spild at have sådan en fin plads stående til de unge, uden den ville blive brugt. Vi har derfor besluttet at åbne pladsen med de forbehold, at de unge følger de gældende coronaregler om afstand, hensyn og maks. antal forsamlede. Det har vi tillid til, at de unge godt kan administrere på samme måde som på byens øvrige pladser, men vi sætter også nogle oplysningskilte op ved pladsen for en sikkerheds skyld, siger Jens Friis-Pedersen, projektleder i Horsens Kommune.

Jeg håber, vi får en ungeplads, hvor der vil opstå nogle flere fællesskaber på tværs på årgangene, og at man ser hinanden som et fællesskab og ikke et dem og os.

Heidi Daugaard, Brædstrup Lokalråd

Annonce

Samlingssted uden voksne

Ungdomspladsen skal i fremtiden være et uformelt samlingssted for byens unge, hvor de kan mødes på tværs uden alt for meget voksenkontakt og slappe af, feste eller samles om store og små aktiviteter.

Den nye plads har således fået en pergola med planter, der med tiden skaber et overdækket uderum. Derudover indeholder pladsen siddeområder og et aktivitetsområde til spil og bevægelse. Pladsen har fået et sceneområde med strøm, som også kan benyttes til musik og af eleverne fra musikskolen, som bor i nabohuset. Endelig er der blevet bygget en siddetrappe ned til Jernbanegade og Rema 1000, hvor man kan nyde solen.

I Brædstrup Lokalråd glæder Heidi Daugaard sig over, at byen har fået en ungdomsplads, som hun mener vil blive et stort aktiv for byen.

- Personligt er jeg glad for, at vores by nu har fået noget kvalitet indefra. Vi vil jo alle gerne profilere vores by, men nu er der noget megalækkert at komme til. Det betyder meget - også for kommende tilflyttere, som oplever, at vi har nogle lækre pladser og plads til fællesskaber. Her er ungdomspladsen noget helt unikt, siger Heidi Daugaard.

Annonce

Plads til fællesskaber

Hun mener, at den nye plads kan være med til at styrke båndene mellem de unge.

- Jeg håber, vi får en ungeplads, hvor der vil opstå nogle flere fællesskaber på tværs på årgangene, og at man ser hinanden som et fællesskab og ikke et dem og os. Jeg håber, den plads bliver brugt til, at vi vil hinanden uanset alder og køn. Vi trænger til, at vi vil hinanden her i byen, og det er jeg også sikker på, at de unge vil, når de får sådan en plads, siger Heidi Daugaard.

Hun glæder sig over, at både lokalråd, det lokale erhvervsliv, Brædstrup Skole og Horsens Kommune har arbejdet i fællesskab til gavn for byen for at få ungdomspladsen op at stå. Derudover har de unge selv været aktive og meget engagerede i hele processen.

- Den plads kan man blive ved med at udvikle på, og man kan blive ved med at finde på ideer, som pladsen kan bruges til. Jeg tænker, at både ungdomsskole, FreeZone (ungdomscafeen, red.), musikskolen og vores foreninger sagtens kan bruge pladsen til forskellige ting. Alle skal føle sig velkommen til at benytte pladsen, og at man tænker pladsen ind som en helhed i de mange ting, der foregår i byen, siger Heidi Daugaard.

Inden corona-nedlukningen var det meningen, at elever fra Brædstrup Skole skulle bygge palle-møbler til byens nye ungdomsplads. Møblerne er endnu ikke lavet, da de ældste elever først lige er vendt tilbage til en normal skolegang. Møblerne vil dog komme ind på pladsen på et tidspunkt, lyder det fra Brædstrup Skole.

Palle-møblerne må vente lidt endnu, men ellers er pergolaen færdig. Med tiden vil der vokse planter op, så det giver de unge et overdækket uderum. Foto: Henrik Sandvad
Hele pladsen har kostet to millioner kroner at etablere, og den er det første projekt i områdefornyelsen, der står færdig. Efter sommerferien vil arbejdet med at etablere Banetorvet og Banestien gå i gang. Foto: Henrik Sandvad
Ny kan de unge mødes under uformelle former på byens nye ungdomsplads. Med en central placering mellem Brædstrup Skole, ungdomsskolen og den nye banesti og banetorv, bliver det nemt for de unge at samles. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce