Annonce
Horsens

Ny ungdomserie skal optages i Horsens - kendt kvinde spiller hovedrollen

Morten Urup (til højre) og Mads Dam Christensen (til venstre) er en del af det cirka 20 mand store produktionshold, der til maj kommer til Horsens for at optage tv-serien "GG Horsens". Foto: Morten Pape

Til maj kommer et hold af skuespillere og serieproducenter til Horsens for at optage ungdomserien "GG Horsens". Serien har et budget på mellem seks og otte millioner, og Horsens Kommune spytter i med 800.000 kr.

Horsens: Fortællingen er klassisk, men konceptet er helt nyt.

Horsens danner næste år rammen om en ny dansk ungdomsserie, der er målrettet de 11- til 30-årige.

En serie på otte afsnit med Julie Zangenberg i hovedrollen som den 22-årige 12-talspige Sandra, der føler sig presset af omverdens forventninger, men som i virkeligheden bare gerne vil dyrke sin passion, e-sport.

Hele serien skal optages i Horsens i maj, og den har premiere i september.

- Afsnittene bliver vist på TV Syd, der er broadcaster på serien, og TV2 Østjylland, og dagen efter, de er blevet vist, bliver de lagt gratis ud på youtube. Det er et koncept, der aldrig er set før, siger Morten Urup, instruktør og manuskriptforfatter hos produktionsselskabet Wasabi Film, der står bag serien, der får titlen "GG Horsens".

Annonce

GG Horsens


  • "GG Horsens" er navnet på en ny ungdomserie, der skal optages i Horsens i maj 2019.
  • Den får premiere i september 2019 på TV Syd og TV2 Østjylland. Serien bliver også tilgængelig på Youtube.
  • Julie Zangenberg skal spille hovedrollen Sandra. Serien bliver på otte afsnit.
  • Serien har et budget på mellem seks og otte millioner kroner. Horsens Kommune lægger 800.000 kroner i projektet.
Instruktør og manuskriptforfatter Morten Urup har skrevet manuskriptet til GG Horsens. Foto: Morten Pape

Forfatterne bag Hedensted High

Wasabi Film har tidligere fundet vej til det sydøstjyske område, da selskabet producerede ungdomsserien "Hedensted High" fra 2015.

- Allerede dengang havde vi Horsens i tankerne, for Horsens er en flot by, der er god til at appellere til ungdommen. På den måde passer Horsens godt til en ungdomsfortælling, siger Morten Urup, der har valgt Horsens som ramme for sin nye serie blandt tre interesserede kommuner.

GG (Good Game) Horsens har et samlet budget på mellem seks og otte millioner kroner; heraf leverer Horsens Kommune 800.000 kroner.

Julie Zangenberg er ifølge Morten Urup blot en af flere profilerede skuespillere, der medvirker i serien.

- De øvrige bliver præsenteret drypvist, siger han.

Det er skuespiller Julie Zangenberg, der kommer til at spille hovedrollen i GG Horsens. Foto: Wasabi Film

Dedikeret til datter

Mens "Hedensted High" udelukkende havde til formål at underholde seerne, har "GG Horsens" noget på hjerte, slår Morten Urup fast.

- Serien handler om at følge sine drømme og stå ved, hvem man er, siger han.

- Jeg blev far til en datter for to år siden, og hun spejler sig meget i sine forældre. Jeg spiller meget computer, så det kommer hun formentlig også til. Og det skal hun have lov til. Problemet er, at der ikke er nogen kvindelige rollemodeller inden for gaming, så udgangspunktet med serien er, at jeg vil give min datter et spejlingspunkt, siger Morten Urup.

Spejlingspunktet bliver Julie Zangenbergs rolle Sandra, der trodser sin families forventninger om, at hun skal have en fin uddannelse. I stedet bliver hun en del af et e-sport-hold.

- Der er en masse fordomme om at spille e-sport, hvis man er en pige. E-sport er karakteriseret ved, at der ikke er nogen regler for, om drenge og piger må spille sammen. Alligevel spiller drenge med drenge og piger med piger. I serien gør vi op med det, for hovedpersonen kommer på et hold, hvor der foruden hende kun er drenge, siger Morten Urup.

Serien er ifølge forfatteren inspireret af den amerikanske komedieserie "Silicon Valley".

Nådesløst

En styrke ved "GG Horsens" bliver ifølge Morten Urup, at den bliver frit tilgængelig for alle med en internetforbindelse.

- Samtidig er det også nådesløst at gøre det på den måde, for hvis serien fejler og får et lavt seertal på youtube, så kan alle se det, siger Morten Urup.

- Men jeg tror nu nok, den skal klare sig godt. Jeg er meget forventningsfuld og glæder mig til at komme til Horsens og optage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Annonce