Annonce
Østjylland

Ny udvikling: Politisk flertal anbefaler nu at aflyse festugen

Aarhus Festuge hænger i en yderst tynd tråd nu, hvor et politisk flertal anbefaler en aflysning af festen, der skulle starte 28. august. Arkivfoto: Flemming Krogh
Presset øges på borgmester og festugens bestyrelse: Nu trækker de borgerlige partier deres opbakning til at gennemføre festugen.

AARHUS: Nu er det ikke kun Venstre, men også Radikale, Dansk Folkeparti og konservative, der anbefaler at aflyse Aarhus Festuge på grund af de aktuelle smittetal og flere eksperters anbefaling om at aflyse.

I forvejen har SF og Enhedslisten foreslået en aflysning, og dermed er der nu et politisk flertal i byrådet, der anbefaler borgmesteren og festugens bestyrelse at aflyse Aarhus Festuge. Bestyrelsen skal tage stilling på et møde mandag, hvor borgmester Jacob Bundsgaard anbefaler at man lader det være op til en konkret sundhedsfaglig vurdering.

Festugen har siden marts planlagt en helt anderledes festuge uden de store fælles arrangementer. Man har altså brugt flere måneder på at forberede en corona-sikker festuge, der overholder alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Alligevel har flere sundhedseksperter anbefalet, at festugen aflyses.

Annonce

Borgernes sikkerhed vigtigst

- Det vigtigste er borgernes sikkerhed. Vi skal have styr på coronaudviklingen i Aarhus og hele det danske samfund. Hvis der er den mindste tvivl, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre, så skal vi aflyse, siger bestyrelsesmedlem i Aarhus Festuge og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R).

Han har dermed også ændret holdning de seneste to dage.

Rådmanden er ærgerlig over aflysningen, som endnu engang viser, hvor omskiftelige og uforudsigelige forholdende er for byens kulturliv.

- Vi skal naturligvis ikke gennemføre festugen, hvis det ikke er 100 procent sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er ikke rimeligt at overlade den vurdering til bestyrelsen. Byens mange kulturinstitutioner ved ikke, hvad de skal rette sig efter, hvis ikke det er tilstrækkeligt at overholde de krav, der kommer fra de statslige myndigheder. Det er nu myndighederne må komme på banen med entydige og klare meldinger, siger Rabih Azad-Ahmad.

Han efterlyser konkrete svar, der rækker ind i fremtiden, og som kulturlivet kan stole på.

Hos de konservative siger Peter Sporleder at partiet har skiftet holdning og nu vil aflyse efter at modtaget mange henvendelser fra bekymrede borgere.

Annonce

DF vil trække stikket

Hos Dansk Folkeparti har man også besluttet sig for at anbefale en aflysning. Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen sagde torsdag, at han ville lytte til de sundhedsfaglige eksperter, og det har han gjort.


Vi mener, man skal trækket stikket nu

Knud N. Mathiesen (DF)


- Vi er kommet til det punkt, hvor vi er nødt til at aflyse festugen, fordi vi ikke vil løbe den risiko, at smitten spredes mere. Jeg ved godt, at borgmesteren vil se tiden an, og at bestyrelsen skal afgøre det på mandag, men vi mener, man skal trækket stikket nu, fastslår Knud N. Mathiesen.

Han tilføjer, at han er glad for at læse, at restauratørerne på Pustervig af egen drift har aflyst deres teltfest. Det finder han meget ansvarligt.

- Om så andre kan gennemføre planlagte forestillinger må være op til konkrete vurderinger, men festugen som helhed bør aflyses, mener DF'eren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce