Annonce
Erhverv

Ny uddannelsesby har mod på mere

Tilbage i februar 2017 var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen på besøg hos Eltronic i Hedensted for at diskutere løsninger på fremtidens arbejdskraft, og i januar 2018 besluttede regeringen at flytte i første omgang 10 uddannelsesstationer ud i landet. En af dem - uddannelsen som automationsteknolog, der netop har budt det første hold indenfor - landede i Hedensted i samarbejde med Erhvervsakademi Dania i Randers. Foto: Mads Hansen

Regeringens udflytningspolitik på uddannelsesområdet har ført den første videregående uddannelse til Hedensted via et samarbejde med Erhvervsakademi Dania i Randers. Nu arbejder en task force sammen med lokale virksomheder på at udvide udbuddet af uddannelser allerede fra sommerferien i et nyt campus.

HEDENSTED: Der blev skrevet historie, da 14 studerende i begyndelsen af september tog hul på deres to-årige uddannelse som automationsteknolog. Umiddelbart måske ikke videre opsigtsvækkende set udefra, men historisk, fordi uddannelsen har sit udgangspunkt på Spettrupvej i Hedensted.

Dermed kan Hedensted kalde sig for en uddannelsesby sådan i videregående forstand, og hvis det står til både politikere og virksomheder, så bliver automationsteknologerne langt fra alene i byen. Derfor besluttede byrådet i august et kommissorium for en task force, der skal arbejde videre med tanken om et reelt erhvervscampus i Hedensted. Task forcen, der består af tre byrådsmedlemmer, har fået tidligere borgmester Kirsten Terkilsen (V) som formand, og hun håber, at Hedensted kan tilbyde efter flere uddannelser med start allerede efter sommerferien.

- Vi står stærkt på produktionsvirksomheder i Hedensted, som vi har et godt samarbejde med, og vores campus vil være henvendt til dem forstået på den måde, at vi i fællesskab skal finde frem til de uddannelser og kompetencer, som virksomhederne har behov for i fremtiden. Der er tale om et nyt samarbejde på tværs mellem kommune og erhvervsliv, og samtidig vil vi gerne vise de unge i området, at der er gode karriereveje lokalt i et godt miljø, forklarer Kirsten Terkilsen.

Annonce

Fra idé til handling

Den nye uddannelse som automationsteknolog er oprettet som en satellit af en allerede eksisterende uddannelse hos Erhvervsakademi Dania i Randers, hvor dele af uddannelsen fortsat vil foregå for de 14 nye studerende. At uddannelsen er havnet i netop Hedensted har rod i regeringens planer om at etablere uddannelsesstationer rundt i landet for at imødekomme efterspørgslen på arbejdskraft.

Selve etableringen af uddannelsen i Hedested tog blot otte måneder. Kirsten Terkilsen tilføjer, at grundidéen om et campus handler om at genbruge satellit-tanken:

- Det er ikke sådan, at vi forestiller os, at vi skal skabe helt nye uddannelser her i Hedensted. Vi ønsker i stedet at samarbejde med allerede eksisterende uddannelser som i tilfældet med Dania, og forhåbentlig kan vi have flere samarbejder på plads inden sommer, så vi i 2019 kan lukke dørene op for nye studerende, der vil gå i andre retninger inden for vores produktionsnicher.

Første skridt på vejen

En af de markante aftagere af de kommende automationsteknologer er vidensvirksomheden Eltronic i Hedensted. Her er HR Partner Annemette Sønderskov glad for den første uddannelse er kommet tæt på.

- Vi er selvfølgelig begejstrede for automationsteknologerne, som passer rigtig godt ind hos os. Det, vi ellers ofte har brug for, er uddannelsestilbud, hvor faglærte kan bygge videre på deres kompetencer, og derudover mangler vi jo altid elektrikere, så uddannelser på erhvervskolesniveau er også meget velkomne, lyder det fra Eltronic.

Hos metalvirksomheden Jual i Juelsminde står en ny uddannelse målrettet udfoldnings- og sammenføjningsteknikker på erhvervsskole-niveau øverst på ønskelisten:

- Efter uddannelsen som fabriksblikkenslager blev nedlagt for vel 10 år siden, og vi manglet en uddannelse inden for tyndplade-industrien til at rekruttere og tage lærlinge fra. I dag kommer uddannelsen som industritekniker tættest på, men det handler mest om at dreje, bore og fræse i metal, og det er ikke det, vi har brug, forklarer Jual-direktør Ib Floutrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce