Annonce
Horsens

Ny uddannelse fik Caspers øjne op for murerfaget

Casper Jensen og murer­mester Johannes Kristensen kendte hinanden i forvejen, da Casper har hjulpet til i weekender og ferier, før han kom i officiel erhvervstræning. Efter bare 14 dage blev han tilbudt en lærerplads. - Jeg har vist, at jeg vil det her. At jeg vil arbejde og lære noget. Jeg står ikke bare og glor og venter på fyraften, siger Casper Jensen. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens - Fremtidsudsigten var uklar for 20-årige Casper Jensen, som fik modet og lysten tilbage på Learnmarks nye uddannelse.

Casper Jensen er blandt de unge, der har fundet sig til rette gennem sin tid på KUU'en (kombineret ungdomsuddannelse) i Horsens.

Den 20-årige er et godt eksempel på, hvem det er, man på skolen forsøger at hjælpe videre i livet. Han droppede ud halvvejs gennem syvende klasse på den folkeskole, han gik på i barndomsbyen Brande. Her oplevede han et system, der intet gjorde for at få ham tilbage på skolebænken, husker han.

- Jeg tror bare, de var ligeglade, og det samme var jeg. Jeg havde ikke lyst til at være der, for jeg havde ikke overskud til det, siger Casper Jensen, som derfor tilbragte halvandet år derhjemme uden at foretage sig ret meget.

Da han igen begyndte i skole, var det på en specialskole i Ikast. Her blev han i halvandet år, hvorefter han flyttede med sin mor til Løsning, da hun mødte en ny mand dér. Casper begyndte på produktionsskolen i Horsens, men skæbnen ville, at han faldt ned fra en stige og brækkede anklen. Det kostede ham et halvt år på langs.
En del af successen bag KUU i Horsens skyldes samarbejdet mellem eleverne og deres kontaktpersoner. Én af dem er Søren Høgh, der har fulgt Casper Jensen siden starten i august sidste år.
- Jeg kom tilbage på skolen, hvor jeg havde nogle praktikforløb som struktør. Det ene mere vellykket end det andet, men det var ikke det, jeg ville, siger Casper Jensen.

En underviser fortalte ham om KUU'en, der var på vej til Horsens, og Caspers interesse var vakt. Hans mor skubbede på og tog med til den obligatoriske samtale med uddannelsesleder Pernille Follin, og Casper begyndte på skolen som én af 43 på det første hold.

Følte sig velkommen fra første dag

- Jeg faldt hurtigt til, for jeg havde to venner fra produktionsskolen med. Det var rart at kende nogle, og de andre i klassen tog godt imod mig. Jeg kom til et sted, hvor jeg følte mig velkommen, og jeg havde det godt med kun at have undervisning to dage og derefter tre dage på erhvervsskolen, hvor jeg kan bruge mine hænder, forklarer den 20-årige, som får rosende ord med på vejen af Søren Høgh, der har været hans kontaktperson.

- Casper har udviklet sig meget positivt, og han er blevet bevidst om sig selv og om, hvad han gerne vil. Det er fedt at opleve, siger Søren Høgh.
Casper Jensen. Foto: Morten Pape
Casper selv er mere afdæmpet i sin beskrivelse af, hvor meget han reelt har forandret sig, og nogle af de forløb, han har deltaget i, omtaler han som børnehave-agtige.

Han medgiver dog uden betænkninger, at han aldrig ville være, hvor han er i dag, hvis det ikke havde været for KUU'en og de folk, han har mødt her.

- Jeg er vant til at hoppe fra, hvis tingene går mig imod. Sådan har det været hele livet, men her har jeg holdt fast, og til december afslutter jeg uddannelsen med to eksamener. Det er vigtigt for mig at få papir på, at jeg har gennemført noget, siger Casper Jensen, der netop har sat sit livs hidtil vigtigste signatur på en kontrakt om en læreplads fra 16. februar.

Det er murermester Johannes Kristensen, der har set potentialet i den unge mand efter at have haft ham i erhvervstræning.

Casper Jensen starter på mureruddannelsens grundforløb 2, da hans tid på KUU gør det ud for det første grundforløb på uddannelsen.
Søren Høgh, Learnmark Horsens. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Annonce