Annonce
Hedensted

Ny type byfest gør entré i Hedensted

15. og 16. juni bliver også Hedensted en del af Kræftens Bekæmpelses event Stafet for Livet, der allerede foregår en gang årligt i 80 andre byer i landet. Arkivfoto
Stafet for Livet kommer til Hedensted. 30 frivillige med en styregruppe på 15 mand vil trække over 600 mennesker til "guldgrunden" 15. og 16. juni.

Hedensted: En lysceremoni, underholdning blandt andet leveret af Maria Montell, Palsgaard Sommerspil, et gospel- og politikor, hoppeborge og wellnessområder.

Efter planen skal "guldgrunden" ud mod Gesagervej i Hedensted lørdag og søndag, 15. og 16. juni omdannes til en festplads.

Her planlægger en styregruppe på 15 mand at trække Kræftens Bekæmpelses arrangement Stafet for Livet til byen. Der er tale om et arrangement, der allerede er en fast procedure i 80 andre byer i landet, og som sidste år indbragte 28 millioner kroner til organisationen.

Nu er initiativet så på vej til Hedensted.

- Vi forventer en kæmpe byfest fyldt med sammenhold og op til 600 besøgende, fortæller formand for Stafet for Livet Hedensted, Jesper Wullf.

Annonce

I 24 timer

Styregruppen havde først overvejet at holde eventen på Hedensted Stadion, men valget faldt i stedet på den nordlige del af byen.

- Stafet for Livet Hedensted finder sted ret kort tid efter Majfesten. Men da det her er en helt anden genre, har vi valgt ikke at holde det samme sted, men ved området ud mod Gesagervej - også for at trække folk ud i det område af byen, forklarer Jesper Wullf.

De første 21 stafethold er allerede tilmeldt - en blanding af erhvervsdrivende, foreninger og private borgere, fortæller han.

Ved Stafet for Livet deltager man med et hold i stafetten i de 24 timer, det varer. Formålet er at skaffe penge til mere forskning i kræftsygdomme.

Præmissen er desuden at være til stede - ikke at kunne løbe ruten hurtigst.

- Og, forklarer Jesper Wullf, det handler om signalværdien - at kunne holde stafetten kørende i 24 timer for at synliggøre, at kræft er der døgnet rundt for de, der er ramt.

Borgmester åbner

Stafet for Livet indledes lørdag 15. juni med en åbningsceremoni, hvor såkaldte fightere (tidligere kræftramte og folk, der kæmper med kræft, red.) går forrest på åbningspladsen - en ellipseformet 400 meter lang bane - ved "guldgrunden".

Borgmester Kasper Glyngø (S) har takket ja til at holde åbningstalen.

Ikke alt underholdning er på plads endnu. Men kl. 22 bliver stafetten lukket ned for en stund, og en lysceremoni begynder. Her tænder de deltagende poser med lys for at mindes de ramte og de, der har tabt kampen mod kræften. I den forbindelse holder præst Morten Krabbe tale og sangerinde Maria Montell synger.

Derefter går stafetten atter i gang frem til søndag kl. 11. Ved midnat underholder to lokale DJ-drenge. - Der vil desuden være legebusser for børn og hoppeborge, et wellnesstelt og madtelte og en foodtruck. Alt, der bliver købt på pladsen, går til Kræftens bekæmpelse. Jesper Wullf forventer at kunne samle 30 hold, og har man ingen at stille et hold med, er kan man mere tilmelde sig holdteamet "Hedensted fejrer livet". - Det er en smuk ceremoni - et smukt arrangement. I det hele taget er det et tiltag, som jeg håber, mange borgere fra Hedensted og omegn har lyst at deltage i. Vi samler sammen ind til kampen mod kræft - og når man deltager, eller kommer ud for at kigge og få lidt mad her og drikke, går det hele til Kræftens Bekæmpelse, fortæller Jesper Wullf. Det koster 50 kroner for børn og unge at deltage og 100 kroner for deltagere over 18 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce