Annonce
Horsens

Ny tv-serie fra Horsens får You Tube-fænomener på rollelisten

Tre af landets mest populære youtubere skal nu også en tur på tv-skærmen i den kommende serie "GG Horsens". Øverst Casper Harding, nederst til venstre Morten Münster og til højre Albert Dyrlund. I næste uge offentliggør selskabet bag serien en stribe mere etablerede navne fra film og tv, som skal være med i ungdomserien fra Horsens. Collage
Ungdomsserie, der skal optages i Horsens, har enkelte locations på plads, men skal i den kommende tid finde flere.

Horsens: De har hverken vundet Bodil-priser eller gået på teaterskole. Alligevel er der blevet plads til Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding på rollelisten i den kommende tv-serie "GG Horsens".

Folkene bag serien, der skal optages i Horsens og handler om en ung piges gamer-drømme, har netop offentliggjort flere navne til castet. Og selvom de tre førnævnte er mere eller mindre ubeskrevne som "rigtige" skuespillere, er de til gengæld nogle af landets største fænomener på You Tube.

- Grunden, til at de er med, er, at de faktisk er skidedygtige. Men samtidig passer de også til seriens målgruppe, forklarer instruktør og manuskriptforfatter Morten Urup om ungdomsserien, der skal vises på TV Syd og TV2 Østjylland, men også gratis på... You Tube.

Annonce

GG Horsens

"GG Horsens" er en ny ungdomsserie, der skal optages i Horsens i løbet af foråret.

Serien har et budget på seks-otte mio. kr., og Horsens Kommune bidrager med 800.000 kr.

Der er premiere i september, og "GG Horsens" vises dels på de regionale kanaler TV Syd og TV2 Østjylland, dels på Youtube.

Hovedrolleindehaver er Julie Zangenberg. Hun spiller den 22-årige 12-talspige Sandra, som føler sig presset af omgivelserne, men helst bare vil dyrke sin store passion for e-sport.

Serien produceres af aarhusianske Wasabi Film, hvor Morten Urup er instruktør og manuskriptforfatter. Han har tidligere stået bag en anden tv-serie, der havde lokalområdet som fikspunkt, "Hedensted High".

Mange tusind følgere

Helt grønne er de tre youtubere, der skal spille "bad guys" i "GG Horsens", heller ikke som skuespillere og performere.

Casper Harding har tidligere deltaget i en zitcom, som Morten Urup orkestrerede i Hedensted Kommune for nogle år siden: "Hedensted High".

Da havde Harding en hovedrolle blandt en stribe mere kendte skuespillere.

Albert Dyrlund, der har små 200.000 følgere, er bl.a. kendt for sin musik, og han skrevet sange, der scorer views i millioner. Nummeret "Hellerupdreng" er f.eks. set over fem mio. gange.

- Den eneste, der sådan set er helt utrænet, er Morten Münster, men han laver meget comedy på sin kanal, små humoristiske sketches, så i min optik var han oplagt at få med, siger Morten Urup om Morten Münster, der har over 300.000 følgere på sin kanal.

Flere kendte navne på vej

Efter planen skal det aarhusianske selskab Wasabi Film, som Morten Urup arbejder sammen med, i gang med optagelserne i Horsens om halvanden måned.

Enkelte locations er på plads, og i den kommende tid skal holdet bag serien finde flere af de steder i kommunen, hvor optagelserne skal foregå.

Mandagens tilføjelser til rollelisten, der i forvejen også tæller Julie Zangenberg, som også spillede med i "Hedensted High", bliver efter planen fulgt op i næste uge. Da med en håndfuld mere kendte og etablerede navne fra tv og film, fortæller Morten Urup.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce