Annonce
Debat

Ny tilslutning ved Lund: Lav nu den rigtige løsning første gang

Niels Peter Bøgballe. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: På næste byrådsmøde skal det besluttes, hvordan Ny Silkeborgvej, som går udenom Lund, skal forbindes med Mossvej og det erhvervsområde, hvor DSV skal udvide.

Det giver god mening, fordi det kan aflaste Ny Silkeborgvej med cirka 4000 køretøjer om dagen, ligesom det vil aflaste på resten af strækningen mellem Lund, Horsens V-afkørslen og videre ind mod Horsens.

Derfor er det afgørende, at vi laver den rigtige løsning første gang.

Allerede da DSV og Horsens Kommune præsenterede projektet, slog borgmester Peter Sørensen fast, at vi i S var klar til at se på den rette linjeføring, når grundlaget var på plads for at træffe en beslutning.

På plan- og miljøudvalgsmødet i august, hvor vi skulle behandle noget helt andet i relation til Erhvervsområdet Vega ved Lund, stillede Venstre forslag om, at vi skulle beslutte en tilslutning til Ny Silkeborgvej straks, uden at kende til økonomien i projektet eller hvilken linjeføring som fagligt anbefales.

Den nuværende lokalplan for området har lagt op til en linjeføring, som man selvfølgelig bare kan gennemføre, men nu hvor vi kender til DSV's store planer, giver det god mening at inddrage den viden i planlægningen.

På udvalgsmødet sagde vi i S klart fra over at skulle træffe en beslutning i blinde.


Nu står vi så med en belyst sag, som peger på, at et ben mere på rundkørslen ved Ny Silkeborgvej og Nørre Snedevej afvikler trafikken bedst.

Niels Peter Bøgballe


Nu står vi så med en belyst sag, som peger på, at et ben mere på rundkørslen ved Ny Silkeborgvej og Nørre Snedevej afvikler trafikken bedst.

Den løsning er desværre også den dyreste, da der skal købes jord, fordi vejen skal føres tæt op ad det gamle mejeri.

Socialdemokratiets tilgang er klar: Lav den rigtige løsning første gang!

Det kan selvfølgelig friste med en kortsigtet beslutning: at tage den billige løsning for så at bruge de "sparede" penge på gaver her et år inden kommunalvalget.

Men når rundkørslen sander til i morgentrafikken i den nye valgperiode, fordi man politisk valgte den billige løsning, har man som politiker svigtet sit ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce