Annonce
Erhverv

Ny teknik kan forlænge avocadoers liv i danske butikker

Formålet er at mindske madspild. Fotos: Gitte Kjærbøl/Henning Bagger
Udvalgte supermarkeder skal teste en særlig metode, som kan øge holdbarheden på frugt og grønt.

Der bliver i fremtiden længere mellem de bløde, brune og plettede avocadoer, hvis et nyt projekt hos Føtex og Bilka bliver en succes.

Koncernen bag butikkerne - Salling Group - tester i den kommende tid en særlig teknologi, der skal forlænge frugt og grøntsagers holdbarhed.

Og avocadoerne er de første varer, der skal lægge skræl til behandlingen.

Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Konkret er der tale om en spiselig plantebelægning, der er bygget på skræller, frø og frugtkød, og som tilføres madvarernes overflade, så de holder deres naturlige væskeindhold - og dermed friskhed - i længere tid.

Formålet er at mindske madspild.

I første omgang er det Føtex- og Bilka-forretninger i Jylland og på Fyn, der skal sælge varer, der er behandlet med det beskyttende middel.

Men hvis det går godt, skal teknologien udbredes til resten af landet - og eventuelt til Netto, som også hører under Salling Group.

Teknologien kan ifølge koncernen forlænge holdbarheden på frugt og grønt op til halvanden gang.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce