Annonce
Østjylland

Ny sur smiley og forhøjet bøde: Populær strandkiosk havde alligevel ikke styr på hygiejnen

Moesgaard Strandkiosk. Foto: Henrik Lund
Et opfølgende kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen gav atter anmærkninger for manglende hygiejne, men endnu en sur smiley og bøde til følge. Henrik Mensch, der driver kiosken, forstår ikke, hvorfor Fødevarestyrelsen pludselig ser et problem i 'belægninger', der har været der i årevis, og som han ikke mener er skimmel.

AARHUS: Et besøg af Fødevarestyrelsen kostede i juli Moesgaard Strandkiosk en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Der blev ved den lejlighed konstateret store problemer med snavs og skimmel-lignende belægninger flere steder i kiosken.

Over på Fødevarestyrelsens besøg forsikrede indehaver af Moesgaard Strandkiosk Henrik Mensch om, at rapporten blev taget meget alvorligt.

- Jeg var så sent som i går ude for at tjekke, at alt er i orden. Der bliver gjort grundig rent hver dag, så Fødevarekontrollen kan bare komme, der er ikke noget at sætte en finger på nu, lovede han over for Århus Stiftstidendes læsere.

Annonce

Et opfølgende kontrolbesøg, som Fødevarestyrelsen foretog 16. september, viser imidlertid, at Moesgaard Strandkiosk alligevel ikke fik styr på hygiejnen og besøget gav følgende ord med på vejen.

"I kølerum er der på reol samt hylder sorte belægninger af skimmellignende karakter og i blæser. Ved håndvask er på bagvæg ansamlinger af snavs samt i samlinger mellem væg og arbejdes bord er der sorte ansamlinger. Frysebox i baglokale er ligeledes snavset med ansamlinger og belægninger af produktrester, støv og fedt."

Ifølge kontrolrapporten lød svaret:

"Kan godt se de påpegede områder ikke fremtræder renholdte, men vi er opmærksomme på det og har forsøgt at komme omkring hele virksomheden."

Besøget resulterede i endnu en sur smiley og en ny bøde - denne gang på 7.500 kroner.

"Minder om en hetz"

Århus Stiftstidende har efterfølgende været i kontakt med manden bag Moesgaard Strandkiosk Henrik Mensch, som tydeligvis ikke er tilfreds med situationen.

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Der er ikke tale om skimmel. Vi har skuret og skrubbet, og vi har brugt Rodalon, men de belægninger, som Fødevarstyrelsen taler om, er ikke skimmel og det er ikke en belægning, der kan fjernes, fortæller Henrik Mensch.


Hvorfor er det ikke noget, der er påpeget tidligere? De små belægninger har været der i alle de år, jeg har være lejer. Det minder mere om en hetz.

Henrik Mensch, Moesgaard Strandkiosk


Han fortæller, at rummet i øvrigt kun bliver brugt til blandt andet emballerede sodavandsdåser og at der ikke står fødevare på hylderne, og han forstår ikke ikke, hvorfor belægningen ifølge Fødevarestyrelsen pludseligt er blevet et problem.

- Hvorfor er det ikke noget, der er påpeget tidligere? De små belægninger har været der i alle de år, jeg har være lejer. Det minder mere om en hetz, mener Henrik Mensch.

Han påpeger, at der ikke er tale om egentlig belægning, men en misfarvning. Så for at komme det til livs, kræver det, at at de pågældende hylder og gulv skal fjernes. Eftersom han ikke ejer bygningen - det gør Aarhus Kommune - vil han nu tage kontakt til den.

- Vi er nødt til at forholde os til Fødevarestyrelsens kritik, men vores opgave er at rengøre, og den her fejl sidder i konstruktionen, og den er kommunens ansvar, siger han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

AC Horsens For abonnenter

Genlæs vores liveblog: AC Horsens lavede tre mål på otte minutter og sendte Silkeborg ud i pokalmørket

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens For abonnenter

Nej til ekstra vagter: Hverdagen på Akutafdelingen er mere presset end før strejken, fordi sygeplejersker har fået nok

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Annonce