Annonce
Hedensted

Ny sundhedsbus skal agere mobilt coronatestcenter

Sundhedsbussen kører ud fra  på mandag. Pressefoto: Hedensted Kommune
Annonce

Hedensted: Fra på mandag vil en ny sundhedsbus køre rundt til alle plejehjem i Hedensted Kommune, hvor den i første omgang vil agere rullende coronatestcenter.

Dermed minimeres tiden, som det mere end 800 personer store plejepersonale hver sjette uge skal bruge på at transportere sig frem og tilbage til et coronatest, hvorfor de ældre beboere i mindre grad vil opleve mangel på personale.

Baggrunden for sundhedsbussen er at bringe sundheden tættere på borgeren. Eksempelvis i form af at agere mobil stand i de forskellige byer. Og når den har udfyldt sin spontane coronarolle, er det således også den oprindeligt tiltænkte rolle, der skal udfyldes.

- Planerne om at køre kommunen tynd og tale fysisk, social og mental sundhed med borgerne blev med ét lagt på hylden. Lanceringen af sundhedsbussen blev udskudt, fordi vi vurderede, at det ikke var forsvarligt at køre ud og skabe unødige forsamlinger rundt om i kommunen, siger Pernille Agerbo Frydensberg, leder af Sundhedsfremme, Forebyggelse og Træning i Hedensted Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce