Annonce
Brædstrup

Ny sten fjernet for butiksdrøm

Arkæolog Frederik Callesen fra Horsens Museum havde torsdag besøg af mange spændte og nysgerrige Nim-borgere, som ville høre til undersøgelserne. Foto: Henrik Sandvad

Projektet om en ny dagligvarebutik i Nim nåede en ny milepæl torsdag, da Horsens Museum foretog arkæologiske undersøgelser.

Nim: Der blev gravet flittigt i jorden med murskeer på Præstevænget i Nim torsdag formiddag. Her var arkæolog, Frederik Callesen, fra Horsens Museum i gang med at se, om der var spor fra fortidsminder.

De arkæologiske for-undersøgelser har været ventet med spænding i Nim. Horsens Museum har nemlig igennem årerne fundet spor fra både jernalder, bondestenalder samt bronzealder og middelalderen i Nim, så frygten blandt de lokale var, at der blev fundet en middelalderlandsby, hvilket kunne stoppe byggeriet af en ny dagligvarebutik.

Den frygt blev torsdag fjernet, da arkæologen fra museet ikke fandt spor fra bebyggelser. Et enkelt fortidsminde var der måske i jorden.

- Jeg har fundet noget, som godt kunne tyde på et gravsted. Det er jeg ved at undersøge nu. Måske her har været en gravhøj, sagde Frederik Callesen i en pause under gravearbejdet.

Annonce

Jeg har fundet noget, som godt kunne tyde på et gravsted. Det er jeg ved at undersøge nu. Måske her har været en gravhøj.

Frederik Callesen, arkæolog
Svend Jørgensen fra Nim Fællesråd tror, at det nok skal lade sig gøre at flytte rundt på tingene, så der både er plads til butik, p-plads og muligt fortidsminde på grunden. Foto: Henrik Sandvad

God plads at bygge på

Det mulige gravsted ligger, hvor der efter planen skal være p-plads. Viser det sig at være et gravsted eller en gravhøj, må der derfor ikke asfalteres over stedet, da det kan ødelægge fortidsmindet. En løsning kunne således være at anlægge en lille høj for at beskytte stedet.

- Men umiddelbart kan jeg godt frigive hovedparten af området. Det er kun det ene sted her, som vi skal have undersøgt nærmere. Der er derfor masser af plads at bygge på, sagde Frederik Callesen.

De gode nyheder glædede Svend Jørgensen fra Nim Fællesråd, som også var kommet for at kigge på de arkæologiske undersøgelser.

- Det værste scenarie for os var, at der var spor fra en landsby, men det er der ikke noget, der tyder på. Nu er der mulighed for at komme videre med projektet, og det er det vigtigste for os, sagde Svend Jørgensen.

Opdages der nye spor af fortidsminder, når byggeriet går i gang, efter der er foretaget arkæologiske undersøgelser, er det fremover Slots- og Kulturstyrelsen, der finansierer udgravningerne. Dermed synes endnu en sten at være fjernet for butiksbyggeriet i Nim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce