Annonce
Horsens

Ny start til lokal hjerteforening

Kan man fortælle om at blive ramt af en blodprop i benet tre gange og en enkelt gang falde om med et hjertestop - og samtidig få folk til at grine? Ja, det kunne Peter Mygind, da den lokale hjerteforening havde hentet ham til Horsens for et par år siden. Nu er der en ny bestyrelse på plads, og den skal i gang med det lokale arbejde til gavn for hjertet. Arkivfoto
Hjerteforeningens lokalforening, som blev sat på pause i februar, har fået en ny bestyrelse og dermed nyt liv.

Horsens: Det er lykkedes finde en ny bestyrelse for hjerteforeningens lokalafdeling i Horsens. Dermed er der nyt liv i lokalforeningen, som har været på pause siden generalforsamlingen i februar.

Ny formand for foreningen er Charlotte Poulsen fra Horsens, næstformand er Bent Rosenstein Wilson fra Gedved. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Per Schlander, Horsens, Anne Lene Løvbjerg, Sejet, Helle Asmussen, Horsens, Birthe Bugtrup, Horsens, og Kristin Oladottir, Horsens. Kjeld Nielsen fra Horsens blev valgt til suppleant på den ekstraordinære generalforsamling.

Annonce

Formand stoppede efter 26 år

Lokalforeningen blev nødsaget til at gå på pause efter forårets generalforsamling, da formanden Lissi Rasmussen valgte at stoppe på posten. Hun var 26 år tidligere med til at oprette den lokale forening og besluttede efter den mangeårige indsats i en alder af 69 år at sige stop.

I samme omgang stoppede også Ellen T. Schmidt og Bente Juhl efter henholdsvis 12 og fire års indsats i lokalforeningen. Der var således kun to tilbage, som ville fortsætte, men der skal mindst være fem for at danne en bestyrelse.

Herefter blev opgaven med at finde en ny bestyrelse lagt over på en frivillighedskonsulent i Hjerteforeningen. Målet var, at det lykkedes inden for et halvt år. Og det gjorde det, og foreningen har således netop kunnet melde navnene ud på den nye bestyrelse.

Foredrag, gåture, kampen for flere hjertestartere og blodtryksmålinger har været nogle af lokalforeningens aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

HIC

Mestrene satte HIC på plads

Annonce