Annonce
Brædstrup

Ny støtteforening vil hjælpe Brædstrup Skole: Samler penge ind til ny legeplads

En gruppe forældre på Brædstrup Skole er på vej til at oprette en støtteforening for skolen. Formålet med foreningen er at søge fonde til nye legeredskaber, men også at skabe oplevelser for eleverne. Fra venstre ses Heidi Holm, Annelise Jensen og Kim Winther. Foto: Yilmaz Polat

En gruppe forældre er gået sammen om at oprette en støtteforening til Brædstrup Skole. Foreningen vil prøve at rejse 500.000 kroner til skolens nye legeplads og skabe oplevelser for skolens elever.

Brædstrup: Det er ikke hver dag, der bliver oprettet en støtteforening til en kommunal skole, men det er, hvad der er på vej i Brædstrup.

Her er en gruppe forældre gået sammen for at skabe en støtteforening for Brædstrup Skole, og den vil forsøge at skabe bedre rammer og vilkår for skolens elever. I første omgang vil den nye støtteforening forsøge at rejse 500.000 kroner til nye legeredskaber i forbindelse med renoveringen af skolens legeplads, men ambitionerne går videre end det.

- Støtteforeningen er egentlig opstået, fordi vi skal prøve at samle midler til legeredskaber, men på sigt ser vi gerne, at foreningen også hjælper Brædstrup Skole med at skaffe midler til lejrskoler, udflugter og oplevelser for alle skolens elever, så Brædstrup Skole bliver en endnu bedre skole at gå på, siger Heidi Holm fra initiativgruppen bag støtteforeningen.

Som forældre kunne vi godt vælge at sætte os på hænderne og vente på, at der kom en ny legeplads. Men hvis vi med vores bidrag kan være med til, at det hele bliver lidt mere lækkert, at den får lidt flere legeredskaber og bliver lidt sjovere, så vil vi gerne være med til at gøre det. Vi synes, vores børn skal have det bedste.

Kim Winther, Støtteforeningen for Brædstrup Skole
Anden fase af den store renovering af legepladsen på Brædstrup Skole gik i gang i sommerferien, og den skal efter planen stå færdig i i slutningen af i år. Det er den legeplads, hvor den nye støtteforening skal forsøge at rejse midler til nye legeredskaber. Foto: Yilmaz Polat

Søger kreative hoveder og aktive hænder

Ud over Heidi Holm består initiativgruppen af Kim Winther og Annelise Jensen, og de ser flere fordele med en ny støtteforening.

- Idet vi vil prøve at skaffe midler til lejrture, udflugter og andre oplevelser vil det også hjælpe de familier, som ikke har så mange penge, så deres børn også kan komme med. Det vil stille børnene mere lige, siger Annelise Jensen.

Den nye støtteforening planlægger at holde stiftende generalforsamling mandag 8. oktober, og her håber initiativgruppen, at der vil møde mange forældre op for at hjælpe den nye forening godt i gang.

- Vores store håb er, at der er rigtig mange forældre, der gerne vil være med i foreningen. Vi kan bruge alle, som har gode ideer til, hvordan vi kan rejse midler, eller bare har lyst til at være med, og man behøver ikke nødvendigvis at have en tilknytning til skolen. Det kan også være personer, som interesserer sig for byen og lokalsamfundet. Umiddelbart tænker vi, at foreningen skal søge forskellige fonde, men der kan også være tale om forskellige arrangementer, som vi kan tjene penge på. Her er der også mulighed for at få støtte til arrangementer igennem områdefornyelsen, siger Annelise Jensen.

Første etape af Brædstrup Skoles nye legeplads åbnede kort før sommerferien, og designet fra den vil blive gennemgående i de øvrige områder på skolen. Foto: Yilmaz Polat

Forældrenes tur

Ud over den nye støtteforening er Brædstrup Skole sammen med skoleforvaltningen i Horsens Kommune i gang med at søge forskellige fonde til den nye legeplads, og før sommerferien holdt skolen et sponsorløb, som skaffede cirka 50.000 kroner. Den nye støtteforening håber, at den kan rejse midler, så eleverne kan få en legeplads, som er lidt ud over det almindelige.

- Som forældre kunne vi godt vælge at sætte os på hænderne og vente på, at der kom en ny legeplads. Men hvis vi med vores bidrag kan være med til, at det hele bliver lidt mere lækkert, at den får lidt flere legeredskaber og bliver lidt sjovere, så vil vi gerne være med til at gøre det. Vi synes, vores børn skal have det bedste. Nu fik vi ny skoleledelse for et par år siden, som knokler for at gøre skolen til et godt sted, så det nu er en helt anden god og bedre skole i dag. Derfor er det kun rimeligt, at det nu er forældrenes tur til at komme op af sofaen og gøre lidt for deres skole, siger Kim Winther.

Den nye støtteforening holder stiftende generalforsamling mandag 8. oktober klokken 20 på Brædstrup Skole, hvor alle interesserede har lov til at møde op.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce